BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Adana'da bulvarın adını vatandaş değiştirdi

Adana'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar Kenan Evren Bulvarı'nın adını 15 Temmuz Şehitleri Bulvarı olarak değiştirdi.

Abone ol

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Kenan Evren Bulvarı" yazılı tabelaların üstüne "15 Temmuz Şehitleri Bulvarı" yazıları yapıştırdı.

Bazı Adanalılar, FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini, kentin en işlek bulvarlarından merkez Çukurova ilçesindeki Kenan Evren Bulvarı'nda gerçekleştirdikleri eylem ile gösterdi. Vatandaşlar, bulvarın giriş ve çıkışlarındaki tabelalara kırmızı ve beyaz renkte "15 Temmuz Şehitleri Bulvarı" yazısı yapıştırdı. Ay ve yıldızın da bulunduğu yapıştırmalarda "Halk iradesi" yazısı da yer aldı.

Bulvarda hediyelik eşya satışı yapan ve Kıbrıs Gazisi olduğunu belirten Bedrettin Kaya, yaptığı açıklamada, ülkenin kolay kazanılmadığını ve tabela değişikliğini olumlu bulduğunu söyledi. Ülkedeki birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Kaya, "Mühim olan birlikteliği sağlamak. Hiçbir olumsuz düşünceyle bir yere varamayız." dedi.

Tabela değişikliğinin güzel bir örnek olduğunu dile getiren Kaya, "Bu ülke için çok şehit verdik. Darbecilerin isimlerinin bu ülkeden silinmesi lazım. Umarım bir daha böyle bir teşebbüste bulunulmaz. Belediye yetkilileri de en sonunda bunun daha doğru bir durum olduğunu düşünecektir. Alınacak kararla bu değiştirilecektir. Halk neyi istiyorsa o olur. Doğrusu da budur." ifadelerini kullandı.

Bulvar üzerindeki iş yerinde 15 yıldır esnaflık yapan İlhan Aktürk ise değişikliği olumlu bulduğunu belirterek, "En azından böylece darbecilerin ismi silinmiş olur. Biz bu vatanı kimseye vermeyiz. Canımızla kanımızla savunmaya devam edeceğiz." dedi. Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesince bulvarın isminin değiştirilmesine ilişkin bir karar alınmadığı öğrenildi.