BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Acun Ilıcalı Gözde’ye iş verir mi?

Acun Ilıcalı Gözde’ye iş verir mi? Acun Ilıcalı Gözde’ye iş verir mi? Acun Ilıcalı Gözde'ye iş verir mi?


Tam da eğitim konuşulurken oldu.
Üç dörtlük yeni sistem tartışılırken geldi o soru.
Türkiye Büyük Millet Meclisi başka hangi adla anılır?

Siyaset Bilimi öğrencisi Parlamento yerine Yüce Divan yanıtını seçiverdi. Kısa bir duraksamanın ardından, bu soruyu bilemezsem hocalarım bana çok kızar cümlesini ağzında geveledikten hemen sonra; ancak kendisinden emin ve son kararım diyerek.Kimine göre heyecandan, kimine göre cehaletten verildi bu yanıt.

Ama siyaset bilimi öğrencisinin böylesine kolay bir soruya yanlış cevap vermesini izah etmek zor. Hele bu olayın ardından “sonuna kadar Atatürk’çüyüm mealindeki mesajı, özrünün kabahatinden büyük olduğunu gösteriyor.

Ama yine de kendimizi kandırmayalım.

Türkiye’de binlerce, hatta on binlerce Gözde var.

İçinden çıkılmaz matematik problemlerini çözebilen, tarihin derinlerindeki anlaşmaları hesap makinesinin hafızasına yazılmış gibi ezberleyen, coğrafyada toprak yapılarına hakim olan. Parlamento’dan, Meclis’ten ve Yüce Divan’dan haberi olmayan.

Dört yıllık üniversiteyi bitirip gerçek dünya ile karşılaştığında sudan çıkmış balığa dönen.

Tabloya sessiz kalsalar da üniversitelerde ders veren akademisyenler endişeli, liselerdeki öğretmenler de. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Talim Terbiye Kurulu’nun durumun vahametinden haberlerinin olmaması mümkün mü?

Onlar da biliyorlar. Biliyorlar ama gençleri bu sarmaldan kurtarmak yerine siyasetçilerin önceledik verdikleri başlıklar konuşuyor, içerikle değil şekille uğraşıyorlar.

Tamam, okullarda din eğitimi eksik görülebilir, tamam 28 Şubat’ta imam hatip okulları haksız yere rejim düşmanı ilan edilmiş olabilir… Bunlar da düzeltilsin ancak dört artı dört artı dört, bir eğitim reformu olarak önümüze getirilmesin. Çünkü getirilecek yeni sistem sadece din eğitimini farklılaştıracak, içeriğe dokunulmayacak.

Asıl, Gözde gibi Türkiye’nin yapısından, sisteminden, yönetim biçiminden habersiz gençleri yetiştirmekten kurtulmanın yollarını aramamız gerekiyor. Haksızlığa itiraz edebilen, Türkiye’yi kimlerin yönettiğiyle ilgilenen, sistemin düzelmesi için kafa yoran gençleri yetiştirmeyi tartışmalıyız, o gençlerin dindar olup olmayacaklarını değil.

Biz o gençleri poşu taktıkları için hapse atmayalım, donanımlı hale getirelim, kararı onlar versin.

Dünyadan habersiz, ne olacağını bilmeyen, tek hedefi, bölüm fark etmez, bir üniversiteyi bitirmek olan genç nesillerin nasıl bir tehlike yarattığını bir yarışma programı gösterdi bize.

Gözde Umay’ın “parlamento yerine yüce divan” yanıtı üzerine söylediği, siyaset ile ilgim yok, gazete okumaya geçen yıl başladım, “Survivor”da sunucu olmak istiyorum” sözleri tehlikeyi göstermiyorsa neyi gösteriyor.

Gözde’nin Yeditepe Üniversitesi’nde siyaset bilimi okuduğunu hatırlatmaya sanırım gerek yok.

Siyaset Bilimi bölümünde okuyan ancak siyaset ile ilgilenmeyen, hedefi yarışma programında sunuculuk yapmak olan gençlerle karşı karşıyayız.

Ama Gözde yine de şanslı. Yarışma programında ortaya koyduğu performans ile ünlü bir sima haline geldi. Fiziği de fena değil. Acun Ilıca’lı Survivor’da iş teklif eder mi bilmem ama bir televizyon programında sunucu olma şansı arkadaşlarına göre çok yüksek…