BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Abdüllatif Şener'den 'topal ördek' açıklaması

AK Parti kurucusu olan Abdüllatif Şener 24 Haziran 2018 seçimleri ile artık CHP'nin Konya milletvekili oldu. Muhalifliğini CHP bayrağı altında devam ettiren Şener'den iktidara yönelik açıklamalar geldi.

Abone ol

KONYA'dan CHP Milletvekili seçilen Abdüllatif Şener, "TBMM'de muhalefet partisinin milletvekilleri çoğunluktadır. İktidar TBMM'de topal ördek konumunda olacaktır" iddiasında bulundu.

CHP Konya İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Abdüllatif Şener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Valilere talimat gönderdim; şehit cenazelerinde CHP il başkanlarına protokolde yer verilmeyecek" açıklamasını eleştirdi.

Şener "Soylu bir açıklama değil. Göze girmek için ülkenin menfaatlerini bir tarafa iterek demeçler veriyor. Bir siyasetçiye bu yakışmaz. Maalesef bu demeciyle Sayın Süleyman Soylu kötü bir siyasetçi olduğunu, başarısız bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Artık bundan sonra susup bir kenara çekilmesinde fayda vardır. Eski bir arkadaşı olarak bu tavsiyede bulunmayı gerekli gördüm" dedi.

HDP'nin oylarını AK Parti artırdı
24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şener, HDP'nin özellikle batıda oylarının artırmasında iktidar partisinin etkisi olduğunu ileri sürdü. Şener, "Bana sorarsınız; HDP özellikle batı illerinde en fazla oyu Ak Parti'den almıştır. Çünkü daha önceki seçimlerde Ak Parti'ye oy vermiş Kürt seçmen bu seçimlerde eğilimini değiştirip HDP'ye oyunu vermiştir. HDP'nin batı illerindeki yükselen oylarının altında iktidar partisi vardır, iktidar partisinin etkisi vardır" diye konuştu.

"İktidar topal ördek gibidir"
Meclis'te artık iktidarın değil, muhalefetin hakim durumda olduğunu söyleyen Şener, şöyle konuştu:

"Parlamento artık iktidarın hakim olduğu parlamento değil. Muhalefetin hakim olduğu parlamentodur. Bu niteliği açısından da önemlidir. Artık 'Siyaset yeni başlıyor' diyebilirim, 'güçlü bir şekilde yeni başlıyor'. İçinde MHP'nin de bulunduğu, CHP, İYİ Parti'yi muhalefet partileri olarak nitelendiriyorum. Hükümetin içinde bulunmayan bir parti dünyanın her tarafında muhalefet partileri olarak nitelendirilir. Dolayısıyla TBMM'de iktidar çoğunluğunu kaybetmiştir. TBMM'de muhalefet partisinin milletvekilleri çoğunluktadır. İktidar TBMM'de topal ördek konumunda olacaktır."