BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  MEDYA

Abdulkadir Selvi'den Kılıçdaroğlu'nu şoke eden çağrı

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine "kontrollü darbe" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz için FETÖ'nün diliyle konuşmakla eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Karanlık gecenin 1. yılı geride kalırken tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. İddiaların arkasında durmaya devam eden Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarının hedefinde.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" ve "Saray darbesi" iddiasını "Kemal Bey, tercih zamanı" başlıklı köşesinde değerlendirdi. Yazısında "Halk darbeye karşı dimdik ayakta. Bu bir uyanışın, bu bir direnişin mesajı" ifadelerine yer veren yazar, CHP liderine çağrıda bulunuyor:

TERCİH ZAMANI

"(...)15 Temmuz’da çizilen bu demokrasi tablosunu Kılıçdaroğlu’nun da iyi okuması gerektiğine inanıyorum. CHP Genel Başkanı’nın 15 Temmuz gecesi darbeye karşı çıkmasını, CHP milletvekillerinin bombalanan Meclis’e gidip demokrasinin yanında yer almasını önemsiyorum. Ancak bir o kadar da Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a kontrollü darbe demesini ise yadırgıyorum.

Kim kontrollü darbe diyor? FETÖ’cü kaçaklardan Adem Yavuz Arslan diyor. Ekrem Dumanlı, Tarık Toros, Fuat Avni diyor. Bir de siz diyorsunuz Kemal Bey. Sizin yeriniz onların yanı mı olmalı?

Kılıçdaroğlu bir tercih yapmalı. 15 Temmuz’da darbeye karşı canı pahasına mücadele eden milletin mi  yanında olacak, yoksa kontrollü darbe diyen FETÖ’cülerin mi yanında yer alacak?

Darbecilerin bombaladığı Meclis’te demokrasi nöbetinde mi olacak, yoksa Gazi Meclis’in kürsüsünden kontrollü darbe demeye devam mı edecek? Kemal Bey, tercih zamanı...