BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  DÜNYA

ABD'li komutandan skandal Türkiye açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, darbe girişimi sonrası gözaltına alınan ordu mensuplarının müttefikleri olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada "Ortak operasyonların zarar görmesinden kaygılıyız. Endişe ediyorum." dedi.
 
Aspen Güvenlik Formu'nun Colorado eyaletinde gerçekleştirdiği programda konuşan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Türkiye'deki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere dair soruları yanıtladı.

TSK'DAKİ MÜTTEFİKLERİMİZ GÖZALTINDA

Wall Street Journal'ın haberine göre Votel, Türk Ordusuna mensup çok sayıda ABD'nin yakın müttefiklerinin şu an gözaltında olduğunu söyledi.

Türkiye'de son 10 gün içerisinde yaşananların, birlikte yürüttükleri operasyonlara zarar vermesinden kaygılandıklarını vurgulayan Votel, "Bunun uzun dönemli etkisinden endişe ediyorum." ifadesini kullandı.

 "KAYGI DUYUYORUM"

Votel, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin, "Türkiye ile mükemmel olan işbirliği ve birlikteliğin seviyesini etkilemesinden kaygı duyuyorum." dedi.

Türkiye'nin NATO'nun uzun süreli önemli bir müttefiki olduğunu hatırlatan Votel, Türkiye'nin jeopolitik konumunun önemi üzerinde durdu.

"TÜRKİYE ASKERİ VARLIKLARIMIZIN OLDUĞU YERİN ÇOK ÖTESİNDE"

Votel, "Türkiye, askeri varlıklarımızı konuşlandırabildiğimiz ve yönetebildiğimiz bir yerin olmasının ötesinde." diye konuştu. (Hürriyet)