BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Kaşıkçı teklifi! Suudi Arabistan kabul ederse...

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğuna girmesinin ardından kaybolması sonrası ABD'den bir son dakika açıklaması geldi.

Abone ol

ABD'den yapılan açıklamada Suudi Arabistan'ın istemesi halinde İstanbul'a bir FBI ekibi gönderilebileceği açıkladı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı meselesinin aydınlatılması için ABD'de harekete geçti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kaşıkçı'nın ölü ya da diri olarak bulunabilmesi adına "Suudiler Kaşıkçı konusunda yardım talep ederse, Türkiye'ye FBI ekibi göndermeye hazırız." açıklamasını yaparak FBI'ın Türkiye'ye gönderilebileceği mesajını verdi.

BİZ OLMAZSAK KENDİNİZİ KORUYAMAZSINIZ: Mike Pence'in sözleri geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Trump "Biz olmazsak ayakta kalamaz, kendinizi koruyamazsınız" sözleriyle Suudi Kralı'ndan para istemişti.

Öte yandan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda dün akşam saatlerinde bir hareketlilik yaşandı.Önce konsolosluğun ana giriş kapısından konsolosluğa ait bir araç giriş yaptı. Ardından saat 21.30 sıralarında konsolosluğun arka kapısından ellerinde çanta olan 3 kişi içeriye girdi.

Konsolosluk kapısında bir yetkili tarafından karşılanan 3 kişi içeride yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra buradan ayrıldı. Konsolosluğa giren kişilerin bazı kapı kilitlerini değiştirdiği, bazı kapıların ise kilidini açtığı öğrenildi.4 Ekim'de başkonsolosluk çalışanlarının üzerine ses ve görüntü kaydeden kameralar takıldığı, başkonsolosluk binası içerisinde yer alan birkaç kapının kilidinin de geçtiğimiz hafta değiştirildiği öne sürülmüştü.