BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD’de araç göstericilerin arasına daldı! Yaralılar var

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde, ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi. Yerel yetkililere göre yaralıların sayısının ise 34 olduğu belirtiliyor.

Abone ol

ABD basınında yer alan haberlere göre, Charlottesville'de, ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürüldü. Aracın çarptığı çok sayıda eylemcinin yaralandığı olayda 1 kişi de hayatını kaybetti.

Yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu aktarıldı.

Charlottesville'de, Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, aşırı ırkçı gruplar protesto gösterileri başlatmıştı. Diğer bir grubun ırkçılara tepki göstermesi üzerine olaylar çıkmıştı. Olaylar üzerine ise Charlottesville Belediyesi, bölgede olağanüstü hal ilan etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından "Hepimiz bir arada olmalıyız ve nefreti kınamalıyız. ABD'de bu tür şiddet olaylarına yer yoktur. Bir olmalıyız." mesajını paylaşmıştı.

TRUMP'TAN OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Trump, Charlottesville şehrinde Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, ırkçı grupların başlattığı protesto gösterilerinde kavga çıkmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Trump, Twitter'dan "Hepimiz bir arada olmalıyız ve nefreti kınamalıyız. ABD'de bu tür şiddet olaylarına yer yoktur. Bir olmalıyız." mesajını paylaştı.

OHAL İLAN EDİLDİ

Irkçı grupların silahlarıyla geldiği gösteri alanına karşıt grupların da gelmesi üzerine şehirde gerilim yükselmiş ve grupların zaman zaman birbirlerine saldırması nedeniyle Charlottesville Belediyesi, bölgede OHAL ilan etmişti.

abd