BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

ABD Büyükelçiliği'nden saldırı açıklaması

İstanbul'daki terör saldırıları sonrası ABD Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Büyükelçilik, saldırıyla ilgili "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği, Twitter hesabından, İstanbul'da meydana gelen patlamayı kınadı. Twitter'dan yapılan açıklamada, "Kalplerimiz ve dualarımız bu gece Istanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz" denildi.

Avrupa Konseyi ise İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayarak, masum sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya karşı tüm Avrupalı hükümetlerin Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, yaptığı açıklamada, "Tüm Avrupalı hükümetlerle birlikte, İstanbul'da gerçekleşen ve masum sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Holtgen, Türkiye'nin, İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Avrupalı hükümetler ve Avrupa Konseyi'nin, dayanışma ve desteğine itimat edebileceğini dile getirdi.