BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

ABD askerleri Münbiç için Türkiye'ye geldi

Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile birlikte Münbiç'te yürütülecek müşterek devriye faaliyetlerine yönelik hazırlık çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Bakanlık, ABD askerlerinin eğitim için Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, Münbiç'te yürütülecek müşterek devriye faaliyetine yönelik ortak eğitimlerin başlayacağını ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Bakanlık, eğitimlere katılmak için bir grup ABD askerinin Türkiye'ye geldiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Münbiç ile ilgili ortak eğitimlere yönelik bilgi verildi.

Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca Münbiç'te icra edilecek müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimlerin başlamasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu eğitimlerin tamamlanmasını müteakip, ortak devriye faaliyetleri başlayacaktır. Bu kapsamda, ABD Silahlı Kuvvetlerinden eğitime katılacak ilk grup personel, 2 Ekim 2018 tarihinde Türkiye'ye intikal etmiştir."