BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

657 değişiyor mu Binali Yıldırım'dan flaş açıklama

657 Devlet Memurları Kanunu değişiyor mu memurun güvencesi kalkıyor mu sorusuna Başbakan Binali Yıldırım'dan son dakika açıklama geldi.

Abone ol

657 Devlet Memurları Kanunu ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamuda yapılan operasyonlar sonrasında 657 Devlet Memurları Kanunu'nun değişeceği söylenmişti. Binali Yıldırım'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

KKTC uçağında soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım memurları ilgilendiren ve memur kanunu olarak bilinen 657 ile ilgili flaş açıklama yaptı. Memurların merak ettiği 657 kanunu değişecek mi sorusuna Binali Yıldırım, "Herhangi bir değişiklik yok" yanıt verdi. 

Memurlara performans sistemi, 657’deki güvence kalkacak mı sorusuna Yıldırım, "Bunlar nereden çıktı kardeşim, böyle bir şey yok. Yani bir kere memur güvencesi Anayasa’da var, Anayasa’nın bu maddesi de yerli yerinde duruyor, herhangi bir değişiklik yok. Dolayısıyla bunlar... Mesela Sayın Baykal da, bir programda gördüm, bunlar diyor ‘evet’ çıksın ertesi gün bütün memurları sözleşmeli yapacaklar. Bu kadar da olmaz ya, bu kadar da göz göre göre milletin önünde yalan-yanlış bilgi verilir mi... Şu anda dolayısıyla memurlara yönelik herhangi bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.