BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

4 Minareli asma köprüye İngiltere'den ödül yağdı!

KAHRAMANMARAŞ Andırın İlçe Belediye Başkanı Baki Tezcan, 360 metre uzunluğunda, 100 metre yüksekliğinde ve 2,5 metre genişliğindeki 4 minareli yaya asma köprüsü ile İngiltere'de 'Şehir Yönetiminde Mükemmellik' ve 'Yılın Şehir Yöneticisi' dallarında ödül kazandı.

Abone ol

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçe Belediye Başkanı Baki Tezcan, projesini kendisinin çizip belediye işçilerinin yaptığı asma köprüsü ile İngiltere'deki 'Oxford Global Club of Leaders' analitik merkezinin 'Şehir Yönetiminde Mükemmellik' ve 'Yılın Şehir Yöneticisi' dallarında ödül kazandı. Tezcan, ödülünü Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek törenle alacak.

Yapımı için 5 Milyon istenmişti...
Müteahhitlerin yapımı için 5 milyon lira istediği köprüyü 6 ayda belediyenin imkanlarıyla 300 bin liraya yaptıran Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Temmuz ayında ziyarete açılan köprünün ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. Tezcan, "Köprümüz gerek ülkemiz gerekse dünya ülkeleri tarafından sosyal medya ve görsel medya aracılığı ile büyük bir ilgi uyandırdı. İngiltere Oxford'da Dünya Liderler Kulübü tarafından Fransa Cannes 5-6 Ekim tarihinde yapılacak ödül törenine davet edildim" diye konuştu.

Ödül için Fransa'ya gitti...
Belediye Başkanı Baki Tezcan, ödülünü almak üzere Fransa'ya hareket etti. Oxford Global Club of Leaders Genel Sekreteri Anna Gorobets tarafından gönderilen davet mektubunda şöyle denildi:
2017 - 2018 yıllarında düzenlenen dünya seyahat destinasyonlarının karmaşık yatırım, turizm ve rekreasyon fırsatları araştırmasının sonuçlarını size bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Global Liderler Kulübü, gelecek vadeden dünya şehirlerini ve bölgelerini desteklemek için özel bir girişime sahiptir. Bölgeniz, dinamik ilerlemesine, yatırım ve turist potansiyeli ve cazip imajın yükselmesine yardımcı olan adaylardan biri olarak seçilmiştir.