BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

36. İstanbul Film Festivali başladı ne zamana kadar sürecek?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali başladı. İşte detaylar...

Abone ol

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36'ncı İstanbul Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı.

Festivalin Onur Ödülü'nü almak üzere TİM Maslak Show Center'daki törene katılan sahne ve sinemanın usta oyuncusu Sir Ian McKellen, Türkiye ve İstanbul'a ilk kez geldiğini dile getirerek, davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

İngiliz oyuncu, sahnede, sinemada ve televizyonda oynayan 78 yaşında bir oyuncu olduğunu belirterek, "İngiltere'de doğdum. Kendime Britanyalı diyorum. Sanırım Avrupalıyım ancak enternasyonalistim. Sinema bizi hiçbir zaman kendi başımıza gidemeyeceğimiz yerlere götürür. Başka hiçbir şekilde tanışamayacağımız insanlarla tanıştırır. Deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmamızı sağlayan sinema, hepimizi enternasyonalist yapar. Ülkenizin tarihi ve geçmişi dünyanın geri kalanı için önemli. Festival boyunca ve özellikle de pazar günü başlarınızı dik tutmanızı tavsiye ediyorum." dedi.

Festivalin Onur Ödülü'nü kazanan oyuncu Selma Güneri'ye ödülünü, Yeşilçam'ın usta isimlerinden Ediz Hun takdim etti.

Güneri, izleyicilerin alkışlarıyla çok heyecanlandığını söyleyerek, "Heyecanım kat kat arttı. Çünkü Türk sinemasının bir Beyefendisinden, yakışıklısından, prensinden ödül aldım. Türk sinemasının 100 yıllık bir serüveni içinde 50 yıl gibi bir zaman diliminde var olabilmek, oyunculuk mesleğini icra etmek, bugün burada olmam, sizlerle göz göze, kalp kalbe olabilmek ve ülkemizin en büyük film festivalinin çok değerli ödülünü almak, çok büyük bir onur vesilesi oldu benim için. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler." diye konuştu.

Bu yıl 36. kez gerçekleştirilen festivalde 61 ülkeden 207 yönetmenin 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filmi gösterilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetlerden konserlere, özel etkinlikler festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Festival, 15 Nisan'da sona erecek.