BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

3 ilde terör örgütü PKK'ya ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Osmaniye, Şırnak ve Diyarbakır kırsallarında gerçekleştirilen hava harekatlarında 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Osmaniye, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsallarında teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Harekatlar sonucunda 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan ŞIRNAK’ta öldürülen teröristlerden birinin, terör örgütünün sözde halkla ilişkiler ve alım birimi sorumlusu olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Şırnak’ın Kovankaya köyü kırsalında bugün gözetleme faaliyeti yürüten insansız hava aracı tarafından 3 teröristin eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bölgede hava ve kara operasyonu başlatıldı. Operasyonda, 2’si ölü, 1’i sağ olmak üzere 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Sağ olarak yakalanan teröristin, 2014 yılında örgüte katıldığı ve sözde Kelmehmetler cephesi halkla ilişkiler ve alım birimi sorumlusu Mehmet Goyi kod adlı Kadri Bayram olduğu öğrenildi. Öte yandan, operasyon bölgesinde 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet sırt çantası, 1 adet el yapımı patlayıcı, 2 adet küçük tüp ile yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.