BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.490,95

24 Saatte 9 Şehit Ama Survivor'da Durum Ne?

Vatanı ve “inancı” için ölüme aşkla soyunmuş bir nesil gitti, yerine şehvete soyunmuşları pür dikkat seyreden gençliğimiz geçti.

Gene başladı albenisi yüksek olan malum çıplak yarışma.

Daha önce bir yazmış olduğum bir yazı üzerinden alıntı yaparak bu konuya kalem değdirme ihtiyacı hissettim yeniden.

Çanakkale'deki gençliğimiz, kemiklerinden çıkan çatır çatır seslerle ülkeyi koruma ve vatanının kaderini değiştirmeye “iman ve vatan selameti “ için aşkla soyunmuş bir nesil idi.

Dertleri vatan, ümmet ve iman…

Gelecek nesillerle İslam sancağının dalgalanması…

Yemek menülerinde kuru ekmek bile yokken, yoklukların içerisinde dert edindiler ümmetin bekasını. Asla terk etmediler imanlarını ve bırakmadılar bu vatanın geleceğini elin avucuna.

Onlarda gençti. Onların da dünyalık hedefleri, beklentileri vardı…

Lakin nefislerinden önce gelen, inanmış oldukları davaları vardı. Bu dava sırrı onları, o genç yaşlarında cepheye sürmüştü.

Nasıl bir dava ki on üçünde bir çocuğu böylesine inanmış yapabildi?

Yetmişinde sekseninde ihtiyarları gencecik delikanlılar haline getirebildi?

Bütün yoklar nasıl var oldu bir davaya inanmakla?

Nasıl bir sır vardı o günlerde?

Ya da nasıl bir boşluk var ki bizlerin hayatında o dava ile kıyas dahi edilemiyor?

Şartlar ise davayı dava kılan, bugünün şartları o günkü savaş amaçlarının en başına geçmiş durumda.

Başındaki örtüyü şekli ve rengi ile farz yerine tarz olsun diye takan kızlarımızın; survivor'a davet edilmiş olsalar hiç duraksamadan gidecekleri aşikâr. (ki bunu da açıkça çekinmeden söyleyenler var)

Yeni dönem genç ve örtülü kızların nerdeyse çoğunluğunda geçerli olan esefle görülebilecek bir vakıa.

Kelime-i tevhid için çocuklarından, sevdiklerinden, en değerlilerinden, hayatlarından vazgeçip ölen atalarımızdan kalan mirası görebiliyor musunuz survivor kumsallarında?

28 Şubat'ta okul önlerinde 15'inde, örtü mü diploma mı tercihinde, kesinlikle örtüm tercihini yapan kızlarımızdan; bir program için (ki kültür seviyesi fazlasıyla aşağı) yanıp tutuşan Müslüman gençlik var ortada.

Nasıl bir evrim geçirdik biz?

15 sene öncesi ile günümüz arasında bunca fark varken, vatan için her şeylerini feda edenlerle şimdiki inanç, kalp ve fikir eksenindeki uçurumu düşünemiyorum.

Felaket tellallığı yapıyor değilim.

Bu nesil yarınların anne ve babaları olacak. Beklentiler içine girip gelecek için büyüttüğümüz çocuklarımızın hali pür melali ortada?

Onları yetiştiren, bu hale gelmesinde bilinçsiz de olsa yüzde yüz payı olan bizlerin de hali orta da?

İğneyi değil artık çuvaldızı kendimize çokça batırmak durumundayız.

Zaman geçiyor ve ipin ucu maalesef elimizden kaçmak üzere. Survivor gibi bir programı nasıl seyreder hale geldiler diyemiyorum çocuklarımız için; çok basit kalacak çünkü diğerlerinin yanında.

Anne -baba- toplum, suçlu biziz.

Müslüman'ım diyip de uyuyan ve göbeğini büyütüp sırtını kalınlaştırmakla uğraşan iş adamları, üç kuruş adına dinini satan hocalar, tasavvuf musikisi adı altında sanatçı bozması rol modeller, ilgi ve alakayı ihtiyaçlarını görmek olarak algılayan bizler…

Kendi ellerimizle idam sehpasına bıraktık neslimizi.

Vatanı ve “inancı” için ölüme aşkla soyunmuş bir nesil gitti, yerine şehvete soyunmuşları pür dikkat seyreden gençliğimiz geçti.

Aslında bu konuyu yeniden yazmak değildi niyetim lakin her tarafta gene bu çıplak yarışmanın kokusunu duyunca daha önce yazmış olduğum yazımı buraya taşımak daha doğru geldi bana.