BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

24 Haziran seçimini kim kazanır? Fehmi Koru'dan anketli veri

Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen gazeteci Fehmi Koru 24 Haziran seçimlerini kim kazanır kim kaybeder sorusunun yanıtını irdeledi. Metropoll'ün yaptığı bir anketi paylaşan Fehmi Koru, bu anketteki sonuçların benzerinin AK Parti'nin iktidarı kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimlerinde de çıktığını kaydetti.

Abone ol

Gazeteci Fehmi Koru kişisel web sitesindeki yazısında 24 Haziran seçim kampanyalarına bakıldığında galibin muhalif kesim olduğunu iddia etti. "Bu seçimi geride bıraktığımızda, sonuç ne olursa olsun, muhalefetin performansı dillerde olacak" diyen Fehmi Koru, buna rağmen seçim sonuçlarının farklı çıkacağını hesaplıyor. Dediğine göre bunun sebebi de muhalefetin gündeminin vatandaşın gündemi ile örtüşmemesi. 

Fehmi Koru'ya göre bu seçimin galibi olmak isteyen ekonomiye yönelmeli. Zira vatandaşın öncelikli gündeminde ekonomi var.

METROPOLL'ÜN ANKETİ : Fehmi Koru bu noktada Metropoll şirketinin yaptığı bir anketin sonuçlarını paylaştı. Dediğine göre bu ankette çıkan sonuçların bir benzeri AK Parti'nin iktidarı kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde de çıkmış. İşte Koru'nun verdiği o anket:

“Önümüzdeki bir yıl içerisinde Türkiye’de ekonomik durumun ne yönde değişeceğini düşünüyorsunuz?” sorusuna sorunun yöneltildiği insanların neredeyse yarısı (yüzde 46.6) “Kötüleşecek” cevabını vermiş.

“Genel olarak Türkiye’deki ekonomi yönetimini ne derece başarılı buluyorsunuz?” sorusuna verilen cevaplar iktidar partisi açısından fazla iç açıcı değil. Değil, çünkü bu defa cevap verenlerin yarıdan fazlası (54.4) “Başarısız buluyorum” demekte.

Halkın yarısı (50.6) son bir yıl içerisinde geçim şartlarının kötüleştiğini söylemiş anketçilere…

En çarpıcı sonuç bir önceki soru bir başka biçimde -günümüz öne çıkarılarak- insanlara yöneltildiğinde alınmış. Soru şu: “Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?” Bu sorunun yöneltildiği insanların önemli bir bölümü (60.2) “Kötü yönetiliyor” cevabını vermiş. Bu cevabı verenlerin yarıya yakını kendisini “AK Partili” olarak tanımlayan, bir önceki seçimde iktidar partisine oy vermiş insanlar…

HAZİRAN 2015 SEÇİMİ ÖNCESİ DE... : Tablo bu. Benzer bir tablo aynı araştırmanın 7 Haziran 2015 seçimlerinden hemen önce yapılanında da karşımıza çıkmıştı. O seçimde sandığa yansıyan iradenin ne olduğunu hepimiz yaşayarak görmüştük.

Adil Gür'den bomba seçim tahmini! İşte Erdoğan'ın alacağı oy

Son anket sonuçları Hakan Bayrakçı'nın alay konusu olan anketi