BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94

21.Yüzyıl Sarayı'nın kapıları aralandı

Logosunda davet var ama nereye ? 21.Yüzyıl Sarayı'nın kapıları aralanıyor

Logosunda davet var ama nereye ? 21.Yüzyıl Sarayı'nın kapıları aralanıyor

Hoş geldiniz
!

 

En iyi otel misafirini en çok memnun eden oteldir kavramından hareketle yola çıkarak

Ela Quality Resort otelini gezmeye incelemeye ve notlar almaya başladığımda bu iş için ne kadar da doğru bir otel tercih ettiğimi gördüm.

 

Elanın Vadi'si var

 

Ela Quality Resort Otel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı ve ekibiyle tanıştıktan sonra çok daha inanarak bu yazıyı yazmaya karar verdim. Ve 480 tane personelin katıldığı personel iletişim toplantısına tanık oldum. Bu toplantıda gözlemlediğim şuydu ki Vadi Bey ve ekibi hedefine inanmış misafirlerinin yüzde yüz mutluluk ve memnuniyeti için kenetlenmiş bu anlamda her personel kendi görev tanımının sorumluluklarını üstlenmiş.

 

26 Mart 2010 ‘da yaz sezonuna "merhaba" diyen otel öncelikle misafirlerinden gelen olumsuz yorumları kalıcı olarak çözmek için kalite yönetimine büyük bir titizlik dikkat ve çalışma prensipleriyle bağlanmış bir kalite portalı oluşturmuş. Otelin konumlandığı Antalya Belek kulvarındaki başarılı çıkışını Avrupa’nın önde gelen otel değerlendirme noktası holiday check takibiyle belekte 1.sıraya %96 lık bir yüzdeyle ulaşmış ve hedefini %99 a çıkarmış.

2007 yılında ise % 77 puanlama almış her geçen gün başarı grafiğini yükseltmeyi hedefleyen Ela ailesi sadece Türkiye'de değil Akdeniz çanağında İspanya ve Yunanistan’ı geride bırakmak için hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

 

Hedef doğrultusunda kurulan sistemi olabilecek tüm inisiyatifleri kullanarak başarıya ulaştırmak ve en iyi otel kavramına layık olmak için misafir gözüyle bizden tutunda Q Center’a varana dek her şey %100 misafir memnuniyeti için hiçbir ayrıntı gözden kaçırılmamış.

 

Q Center’a 1000 numarayı arayarak 24 saat ulaşabiliyorsunuz ve anında çözüm için cevap buluyorsunuz. Ama aynı zamanda Ela personeli de kendisini tanıtarak Q centera arayarak istek öneri ve eksiklilikleri paylaşabiliyor.

Bir önemli ayrıntı daha.. Otelin bugüne dek pek öne çıkmayan bir yönü var ki aslında en önemli detaylar arasında yer alıyor.. Ela Quality Resort sayısız devlet adamını da ağırlayan bir otel.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışından pek çok siyasetçi, sanatçı ve işadamı otelde konaklayan ve gördükleri muazzam hizmet karşılığında özel teşekkür yazısı yazan isimler..
 


Bu kadar ayrıntıdan sonra oteli tanımaya başlayalım.

 

Aladdin’in Sihirli Lambası!!!

 

Aklın ve teknolojinin üstün ürünlerinin bir arada sergilendiği ve aynı zamanda da eski zaman tanığı gelenekselle çağdaşı harmanlayıp sizlere geniş bir hizmet yelpazesiyle sunan yaşadığınızın kalp seslerinizin ritminin sevginin umudun farkına varabileceğiniz bir saray…

 

Alaaddin’in sihirli lambası bir sarayda dolaşıyor dokunduğunuz her şey beklentinizin en güzelini en mükemmelini anında sunuyor.

Ela’da her şey insan odaklı kurgulanmış kaliteli hizmet tutkusu ve marka vurgusunu her noktada hissedebiliyorsunuz adeta geçmiş zaman yaşamını günümüze taşıyan bir film şeridini yaşıyorsunuz.

 

Uçan halınızdan düştüğünüz yer Elanın terastaki Akdeniz manzaralı muhteşem Ela Prestij Suit ya da Premier Suit in jakuzileri olursa hiç şaşırmayın.

 

Uyumak yada dinlenmek isterseniz de yastıklarınız isteğinize göre kuştüyü de olabilir ortopedikte latesk yada pamuk ve yün…

 

Tatlı yiyelim tatlı içelim tatlı konuşalım

Ela gülümsemelerini de unutmayalım…

 

Ela Qulatiy resort otel ayrıcalıklarıyla yaşanılacak bir tatile hazır mısınız?

 

Geleneksel Türk misafirperverliği ve sıcaklığıyla Osmanlı saray dönemini anlatan özel tasarlanmış kıyafetleriyle kapı karşılama kızları sizi ellerinde lokumlarla karşılıyorlar…

Ve hemen lavanta kokulu ıslak havluları ikram ediyorlar.

Hemen ardından muhteşem bir böğürtlen şerbeti ikram ediliyor. Tüm bu karşılama seronomisi karşısında Elanın eşsiz lobisinin ambiyansı ve mimarisi ilk dakikalarda sarayların ihtişamına götürüyor.

Altın kaplama kolonlar sade dış görünümünün içinde gizli ihtişamın ilk izleri oluyor derken lobide yer alan süs havuzunun tepesindeki kubbe şeklinde tasarlanmış tavandaki turuncu avize çarpıveriyor gözünüze.1.5 ton ağırlığında olduğunu öğrendiğim cam üfleme bu apliğin 450 farklı parçadan oluştuğunu duyunca şaşırdım.

Kısacası otel mimarisinden dekorasyonuna Osmanlı ve Türk el sanatlarının nadide örnekleriyle buluşturuyor misafirlerini…

 

Türkiye kültüründen örnekleri misafirleriyle buluşturmasının çıkış noktası her şey dahil sisteminde yurdumuza gelen turistlerin sadece havalimanından otele gelip yine dönüş yolculukları için havalimanına gitmeleri ve Türkiye kültürünü hiç tanıyamadan ayrılmalarını bir nebze olsun Türk kültürünü tanıtarak engellemiş oluyor ve Türkiye turizmine de önemli bir katkıda bulunuyor.

 

Ab-ı hayat muhteşem büyük ve ferah bir lobiyle buluşursa birde arpistin canlı dinletisi lobinin akustiğine karışırsa !!!

 

Hayat kaynağı anlamına gelen Ab-ı hayat barda sanki evinizdesiniz.İşte işin sırrı bu

Her şey sizi evinizde hissettirebilmek için ama bununda yolu en başta size hizmet edenlerin Ela’yı evleri hissetmesi, Elalı olmaları.

(Ela’nın personelinin konakladığı lojmana giden servislerin üzerinde EVV ELA yazdığını fark ettim.)

“Merhaba hoş geldiniz, benim adım Tuğba, servisinizi ben yapacağım, ne içersiniz?”
diyerek yanı başımda beliriyor her hareketi buram buram profesyonel kokan genç kız.. “Ne tavsiye edersiniz?” diyorum..  “Limonatamızdan ikram edelim buz gibi.. Ya da Türk Kahvesi çeşitlerimizden” diyor…

Limonata cazip geliyor serinlemek adına ve ikinci bir sürpriz… Çocukluğumuzun özlediğimiz gerçek limonata tadı… Hem de naneli… Gözüm yan masaya servis edilen çaya takılıyor… İnce belli çay bardağında Türk çayı artık özlediğimiz bir sunumken lüks otellerde burada bir de yanında bal ve limon şık bir sunumla sunuluyor. Bu arada doğal bitki çaylarını ve sunumlarını da unutmamam gerek.

“Lavabolar nerede?” diye soruyorum, şık giyimli garson kız lavaboya kadar bana eşlik ediyor ve gösteriyor… “Ben giderim gösterin yeter” diyorum, “olmaz” diyor.. Şaşırıyorum “Neden?" diyorum  “21 Tılsım” cevabını alıyorum…

Meğerse Ela çalışanları arasında adeta bir ant haline gelen 21 tılsım büyüsü olduğunu anlıyorum…

“Yön göster, eşlik et; unutma evini gösteriyorsun” gibi kurallar bunlardan adece biriymiş… Otelde misafirleri Türkçe selamlamak da yine 21 Tılsım’dan biri… Kısacası otel personeline A’dan Z’ye Türk misafirperverliği aşılanmış ve misafirlere gerçek Türk misafirperverliğinin ne demek olduğunu en güzel şekilde gösteriyor.

Standart odalarının bile standartların ötesinde olduğu otelde detaylarda saklı küçük ayrıcalıklar ve kişiye özel hizmet sizi evinizde hissettirebilmek için…



Aynı zamanda başta Sultan palace olmak üzere Ela palace  ve suitler Balayı suiti resort suit delexu suit

Superior suit,premier suit , ela prestij suit  ve lake hause  her biri birbirinden özel ve ayrıcalıklı…

Kanuni Sultan Süleyman’ın altınlarla doldurup ödüllendirdiği kaselerin şerbeti Demir Hindi Şerbeti şerbetler diyarı Elanın saray mutfağının en özeli…

Sarayın arka bahçsesinde neler oluyor

Ela Qulatinin usta ahçıları iş başında !

Taklit yemekler değil Türk ve dünya gastronomisi

Ana restoranı 7 alacarete restoranı 4 snack restron 1 çocuk restoranı 1 pastahane birbirinden özel damak lezzetleriyle sizleri bekliyor.

Her restoranın, her barın patentli kendi logosu var.

Niye mi?

Çünkü gerek mönüleriyle gerekse sunduğu ayrıcalıklı hizmet kalitesiyle her birinin Ela Quality Resort dışında da marka değerine sahip olduğuna inanıyorlar… Mesela yarın İstanbul’da  karşınıza çıkabilir Kuşhane… Kuşhane Ela’nın gözdesi Osmanlı a la Carte Restoranı…

18. yüzyılın izlerini taşıyan dekorasyonu, 9 ayda gül ağacından yapılmış el yapımı oyma kapısı, duvarlarda göreceğiz Türk el sanatları örnekleri, özel tasarlanmış karafları, kadehleri ve şerbetlikleriyle büyülü bir ambiyans... 14. ve 19. yüzyıl dönemi Osmanlı mutfağına ait nadide tariflerinden özenle hazırlanmış eşsiz zenginlikte bir menü, kulağınızı usulca okşayan Klasik Türk Müziği ile bütünleşiyor. Saray ihtişamını ağız tadıyla yaşamak istiyorsanız, Kuşhane’nin tasarımıyla bile ayrıcalıklı ve özel mönüsüyle tanışmalısınız…

Otel açılmadan önce altı ay boyunca Türkiye ve İtalya, İspanya gibi dünya mutfaklarının önde ülkelerini gezmiş dolaşmış otelin mutfak ekibi ve özel tarifler toplamışlar Ve tüm bu tarifler Ela çizgisine paralel olarak harmanlanmış ve mönüler oluşmuş. Deniz ürünleri, Ege, Meksika, İtalyan, Fransız, Japon, Türk ve Osmanlı Saray mutfaklarının tadılması gereken lezzetlerini uluslar arası ödüllü mutfak ekibinin usta elleri sizler için hazırlıyor. 7. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde 4’ü altın olmak üzere toplam 8 ödülle taçlandırılan ekibe bu yarışmada ödül kazandıran reçeteler artık ala carte restoranlarında sizlerin beğenisinde! 7. Uluslar arası Gastronomi Yarışmasında 20 yerli, 20 yabancı olmak üzere toplam 40 rakip takımı geride bırakarak Kuzu Yemeği Ustaları Dalında Altın Madalya’ya layık görülen “Pekmezde Pişirilmiş Ayva Eşliğinde Kuzu Küşnemesi '', Yerel – Özgün Mutfak Dalında ise Merit Ödüle layık görülen “Balık İslim Kebabı Kuşhane mönüsünde tadabileceğiniz lezzetler arasında.

Osmanlı saray mutfağına ait nadide tariflerinden özenle hazırlanmış eşsiz zenginlikteki mönüsüyle dünyaca ünlü gurme grubu Chain de Rotisseur tarafından sertifikalandırılmış olan Kuşhane; zengin sushi mönüsü ve farklı sıcak masa şovlarıyla Teppanyaki Hida A la Carte Restoranlarımız muhakkak yaşanması gereken bir deneyim...

Farkı tatmak için sizleri 21. yüzyıl sarayı Ela Quality Resort’a mutlaka uğrayın!

 

 

İşte Ödüllü “menu de chaınne des rotısseurs”

 

Somon gravlax

Pancar salatası ve kırmızı havyarlı pembe sultan ile portakalla marine edilmiş somon balığı

 

Peynir pane

Kızgın yağda kızartılarak pane yapılmış “camembert” peyniri.

Soğan marmelatı ile servis edilir

 

Şampanyalı yeşil zeytin çorbası

Dana carpaccıo ile servis edilir

 

Pirinç makarnası ile giydirilmiş dil balığı

Izgara scalop, kuşkonmaz ve tatlı ekşi sos ile servis edilir.

 

Elma şerbeti

Votka ve kabuk tarçın ile tatlandırılmıştır

 

Şefin çiftliğinden

İncir soslu ördek göğsü ve kırmızı şarap soslu dana bonfilesi

Fesleğenli peynir sufle ile servis edilir

 

Tüm yollar çikolataya çıkar

Çikolata terrıne, ceviz tatlısı içinde çikolatalı mozerella peyniri,

Çikolatalı baklava, çikolata mousse, çikolatalı gofret.

Frambuz ve vanilya sos ile servis edilir.

 

Muhteşem Balayılar ve Spa keyfi

 

Baharın gelmesiyle düğün sezonu da açıldı… Düğün telaşının ardından yaşanan bu tatlı yorgunluktan sonra dört dörtlük bir balayı herkesin rüyası olacak. Quality Resort Hotel Balayı Suitleri ile de çok iddialı…


Balayı suitleri bir yatak odası ve odanın içine gömülü jakuzili bir banyodan oluşuyor. Balayı süresinde de odalarınızda sunulacak özel set uplar ve küçük sürprizler sizi şaşırtıyor.

Yeni hayatınıza adım attığının ilk günün sabahında ayaklarınıza gelecek “Aşk Kahvaltısı”… Akşam ise sizin için tasarlanacak mum ışığında romantik akşam yemeği…  Her şey size her dakikanın keyfini doyasıya çıkarttırabilmek için…

 

Yol arkadaşınızla beraber adım attığınız yeni hayatınıza rüya gibi bir başlangıç ve hatıralarınızdan silinmeyecek bir balayı için Ela Quality Resort sizi bekliyor… Size sunulan tüm bu balayı alternatifleri dışında eşinize yapmak istediğiniz özel bir sürpriz varsa otel çalışanları emrinizde… Tabi bu masalsı başlangıca hayalini kurduğunuz düğününüzü de Ela’da gerçekleştirmenizin mümkün olduğunun altını çizelim. Ela Quality Resort, ihtişamlı balo salonu ve profesyonel banket ekibi ile düğününüzü tüm konuklarınızın yıllarca hatırlayacağı bir zirveye dönüştürüyor.

 

Ödüllü Ela spa hizmetleri ve masaj keyfi

 

2010 yılında EUROPESPA WELLNESS sertifikası ile ödüllendirilen ve bir Ela Quality Resort Hotel markası olan Ab-ı Zen Spa&Lounge da sunduğu 160 farklı bakım ve uygulama ile sizi şımartmak için hazır. Her noktasında VIP konsepti olan otelin spa merkezinde bulunanan VIP Suite’de zamanın nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil… VIP Hamam’da alacağınız çok özel gelin & damat bakımının ardından, VIP Balili Masözlerin eline teslim edince kendinizi, yeniden doğduğunuzu hissedeceksiniz… % 100 doğal ve organik ürünlerle gerçekleştirilen bakım ve uygulamalar arasından tercih yapmak çok da kolay olmayacak elbette… VIP Suitte masajınız bittikten sonra siz gevşemenin dayanılmaz hafifliğini yaşarken masözler odayı terk ediyor ve sizi suitin keyfini çıkarmaya bırakıyor… Suite’in içinde yer alan Zen Bahçe’si manzaralı sauna keyfi ise eşsiz olacak… Ve Özel meyve tabakları, buz gibi bir şampanya, ister televizyonun ister müziğin keyfini çıkaracağınız home theatre systemi… Doğal aromalı esanslarla hazırlanacak olan jakuzide gül yaprakları içinde yapacağınız Jakuzi keyfi de yine Zen Bahçesi manzarasıyla… Masaj keyfine bu muhteşem bahçede devam etmek ya da şarabınızı açık havada yudumlamak isterseniz suitinizden direk geçişi olan Bali Suite leri sizi bekliyor olacak… Altınızdan akan sular, Uzak Doğu dekorasyonu, Akdeniz’in muhteşem yeşili…

 

Zaman kavramının kaybolduğu Ela Eğlence ve Aktivitilerinin cazibesi

 

İster birbirinden farklı müzik tınılarıyla ruhunuzu dinlendirin ister festivaller, panayırlar yada su parkında havuz partilerinde tatilinizin tadını çıkarın.

Ela animasyon ekibi tüm tatiliniz boyunca dopdolu eğlence ve sov programlarıyla sizlere eşlik edecektir.

 

Geceleri haftada bir gece düzenlenen iskele partisi ve geceye devam etmek isteyenler için meşhur diskosu “Heat on South”a bırakın kendinizi…

 

Ela’nın kişiye özel hizmet anlayışı geceleri dinlence arayanları da unutmuyor. Lobide bulunan Ab-ı Hayat Bar’da içkinizi yudumlarken keyfini çıkaracağınız piyano resitali; hava koşullarına göre ana binadaki “Theatre” sineması ya da yıldızların keyfini çıkararak romantizm yaşayacağınız açık hava sinema keyfi; masa oyunları, bilardo, bowling, oyun  makineleri alternatifleriyle 24 saat hizmet veren Game Zone Bar sakinliği sevenler için.

 

Yalnızca Babalar ve Oğullar için olan “Men’s Club”ta spor programı keyfi de eminim ki uğrak noktalarınızdan biri olacak.

 

KAYIP ÇOCUK ARANIYOR

PETER PAN’IN VAR OLMAYAN ÜLKE NEVERLAND’INDAN ELA QUALTY RESORT’IN ÇOCUKLAR İÇİN YARATTIĞI EVERLAND Q’YA

 

Gerçek yaşanılmış bir kayıp çocuk anısı

 

Bir gün çocuğunu kaybeden aile çocuğunu aramaya başlar tüm otellere ve güvenlik güçlerine haber verilir …

Ela Quality Resort Everland Q Çocuk Kulübü Masasında ise bir çocuk kayıt olmak istiyor tam da o sırada… Çocuğa soruyor kulüp yetkilileri annen-baban nerde diye? Omzunu silkeliyor çocuk umursamazcasına ve tam da o sırada Alp Abisi ile göz geliyor, atlıyor boynuna… Alp Abi de hatırlıyor çocuğu ve soruyorlar tekrar soruluyor anne-babası… Aldıkları cevapla şok oluyorlar… Çocuk konakladıkları otelin sahilinden tüm otelleri geçerek gelmiş Everland Q’ya… Bir sene önce tatilinde Ela’yı seçen aile sahilden yaptıkları yürüyüşlerde beğendikleri bir diğer otelde tatil yaparken çılgıncasına kaybettikleri çocuklarını ararken çocuk Everland Q’ya ulaşabildiği için mutlu… Velhasıl aile bulunuyor, çocuk ve aile hemen kavuşturuluyor elbette… Ve aile bir sonraki tatilinde elbette Ela’ya gelme sözüyle çocuklarını Everland Q’dan çıkarabiliyorlar… İşte en masum, oyunsuz olan çocukların gözünden % 100 misafir memnuniyetine en güzel örnek.

 

Ela Quality Resort’ta çocukların ayrıcalıkları giriş anında başlıyor… Çocukların kayıtları kendilerine özel Everland Q resepsiyonunda yapılıyor. Özel tasarlanmış resepsiyonlarında, özel tasarlanmış kayıt kartları, Küçük misafirlerin özel resepsiyonları ile başlıyor tatil heyecanı.

 

Kayıt işlemlerinden sonra odaya çıktıklarında ise kendilerine ait kız ise pembe, erkek ise mavi bornozları, havlu terlikleri, mini barda sütleri ve hatta yataklarında Ela’nın simgesi haline gelen küçük Teddy  Q ayıcık onları bekliyor… Onları evinde hissettirebilmek için her türlü ayrıntı düşünülmüş. Dileyenlerin çocuklarının lavaboya kolay erişebilmeleri için basamakları, lazımlıkları, mama hazırlama için bazı ekipmanları, çocuk arabalarını bile resepsiyondan temin etmeleri mümkün… Hem de hiçbir ekstra ücret ödemeden!!!  

BEBEKLERE BEBEK SETİ

 

Otelde dikkatinizi ilk çeken yerlerdeki ayak izleri… Ne bu diye soruyoruz? Teddy Q’nun ayak izleri cevabını alıyoruz… Yerlerde bulunan bu ayak izlerini takip ederek ulaşıyor çocuklar rahatlıkla “Everland Q”ya! 

 

Everland Q, Ela Quality Resort’un 01-17 yaş arası bebekler, çocuklar ve gençler için tasarlamış olduğu özel bir aktivite-eğlence kompleksi. Farklı yaş grupları için ayrı ayrı özel olarak tasarlanan mekânlarıyla, 15 saat kesintisiz hizmet verme, kamera sistemi ile takip ve özellikle eğitimli ekibi ile ayrıcalıklı. 

 

EQ üyesi çocuklar, gün boyu süren etkinliklerde eğlenirken öğreniyorlar, öğrenirken de eğleniyorlar. Ailelerine ihtiyaç duymadan yaşıtları ile birlikte olabilecekleri, yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri ve hayallerindeki oyun ortamını yaşayabilecekleri EQ’da her şey çocuklara göre tasarlanmıştır. Uzman eğitimli EQ personelinin gözetiminde uygulanan faydalı etkinlikler ve çocuk sağlığı dikkate alınarak oluşturulmuş program, eğlence ile eğitimi birleştirmeye yönelik. Örneğin 3 cep sineması ve bir bilgisayar odası var ancak çocukların günde yarım saatten fazla bilgisayar başında vakit geçirmelerine izin vermiyor Everland Q yetkilileri... Everland Q’nun kısaltması EQ ymuş, Emotional Intellegence yani Duygusal Zekâ… Işte bu noktadan da yola çıkarak diyorlar ki “Her şey tatillerinin sonunda duygusal zekalarının gelişimine katkıda bulunabilmek için!”

 

İnsanların birbirine güveninin azaldığı bir yüzyılda anne babaların gözlerinin bebeği çocuklarını bir başkasının eline bırakmaları hiç kolay değil elbette… Her ne kadar Everland Q ekibinin görünce çocuklarınızı aile bireyinize teslim ediyormuşçasına güvende hissediyor olsanız da anne babaların içini rahat ettirmek için de her türlü ayrıntıyı düşünmüş Ela…

Ebeveynler için çocuklarını güvenle teslim edebilmelerini sağlayan benzersiz güvenlik sistemi; çocukların ailelerinden bağımsız ama ailelerin kontrolü altında tatil yapabilme imkanı vermekte. Everland Q Resepsiyonunda kayıt olan çocuklar Everland Q bina girişinde EQ aktivitelerine katılan çocukların kayıtlarının alınması için Everland Q Çocuk Masası mevcut. Amaç çocukların giriş ve çıkışını kontrol altına almak ve ailesinden izinsiz hiçbir çocuğun EQ dışına çıkışına izin vermemek. Everland Q Çocuk Masasının hemen yanında da bir çift taraflı turnike kapı sistemi var,  kontrolü EQ Çocuk Masası görevlilerinde olan sistem, EQ’ya giriş ve çıkışları kontrol altında tutabilmek için kullanılıyor.

 

 

Ela Quality’nin Çocuk Kulübünü ayıran en önemli hizmetlerden biri ise anne babalar için sunduğu kamera ile takip sistemi. Çocuklarının ne yaptıklarını, nasıl vakit geçirdiklerini merak eden anne-babaların Everland Q da kurulmuş olan kamera sistemi sayesinde odalarındaki 5 televizyon kanalından ya da resepsiyondan temin edebilecekleri PDA cihazları otelin dört bir yanından Everland Q’yu gün boyunca canlı olarak izleyebilmeleri mümkün.

 

Takip konusunda bundan fazlasını isteyen biraz daha evhamlı ebeveynler için çocuğunuz istediği anda sizlere anında ulaşabilme imkânı da sunuyorlar resepsiyondan depozito karşılığı temin edilebilecek çağrı cihazı ile.  Örneğin dinozor kazıları sırasında çocuğunuz kendini eğlenceye kaptırıp giysilerini kirletti ve yeni bir giysiye mi ihtiyacı var. Çocuk Kulübü size hemen bir SMS atıyor… 26 farklı milliyetten konuk ağırlayan otelde, online sistem üzerinden her dilde sms atabilmek mümkün. Böylelikle tatilinizin keyfini çıkartırken çocuğunuzun ne zaman size ihtiyacı olsa bir mesaj uzaklığında oluyorsunuz. Özetle, aileler her şeyin çocuklar için düşünüldüğü EQ’da, bilinçli bir program dahilinde ve uzmanlar eşliğinde geçirilecek zaman için çocuklarını gözleri arkada kalmadan bırakabilirler.

 

Sabah 9.00 ve akşam 24.00 arasında aralıksız hizmet veren Everland Q’da bulunan özel restoran, çocuklar için özel organik gıdalar sunuyor. Ebeveynlerin akılları çocuklarında da kalmıyor,  dilerlerse resepsiyondan alacakları özel cihazlar aracılığı ile otelin farklı noktalarında bulunan televizyonlardan ya da odalarından çocuklarını izleyebiliyorlar.


Everland Q’da çocuklar için gerçekleşen etkinliklere ve etkinliklerin gerçekleştirilme yöntemine bakıldığında da asıl fark ortaya çıkıyor… Kasik “mini kulüp” anlayışından uzak olarak Everland Q Çocuk Kulübünde çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak özel aktiviteler, el işleri etkinlikleri, bizzat çocukların katılımıyla gerçekleşen şovlar ve festivaller düzenleniyor. Bu aktiviteler de çekirdek kadrosu özel olarak yetiştirilmiş personel ile gerçekleştiriliyor…

 

Everland Q, kendi içinde 4 ayrı bölümden oluşuyor: Birincisi 01 – 03 yaş gruba hizmet veren Gülen Bebekler Çocuk Kulübü,04 – 07 yaş grubu için Everland Q Mini Kulüp, 08 – 12 yaş grubu için Everland Q Junior Kulüp ve 13 – 17 yaş grubu için Barteen Gençlik Kulübü.

 

01 – 03 yaş grubu bebekler için uygun olarak tasarlanan dekorasyonu ve donanımı ile Gülen Bebekler Kulübü altyapısına ve kadrosuna güvendiği için bebeklere anne ya da babaları yanlarında olmadan da ücretsiz hizmet veriyor.

 

04 – 07 ve 08 – 12 yaş grupları için hizmet veren Everland Q Mini Kulüp ve Everland Q Junior Kulüp bölümleri ise bilgisayar odası, uyku odası, aktivite odaları, 3 adet cep sineması, çocuk restoranı, play barn oyun odası, gölgelikli bahçe alanı, oyun parkı, mini disko, fiskeye havuzu, dinozor kazı alanı gibi yaşama alanları sunuyor çocuklara.

 

Everland Q’da bulunan Çocuk Restoranı yemekte bile Çocuk Kulübünden ayrılmak istemeyen çocuklar ya da yemeklerini ayrı yemek isteyen anne babalar için büyük bir imkan. Ana restoranda sunulan özel çocuk büfesi dışında ve mama hazırlama köşesi dışında sunulan bu hizmet çocukları özel ölçülerde tasarlanmış büfe, masa ve iskemlelerle hizmet veren Everland Q Çocuk Restoranı! Öğle yemeği büfesi; dondurma, pasta, kek ve meyve saati; akşam yemeği büfesi… Çocuklar, kendileri karar veriyorlar, kendileri seçiyorlar ne yemek istediklerine. Anne – babaların ise içleri rahat çünkü her şey onların sağlığı özel olarak seçiliyor.

 

Yaklaşık 3000 metrekare alana yayılmış Everland Q alanları dışında da kapalı ve açık çocuk havuzları, çocuk aqua parkları, 5 kaydıraklı aqua park, trambolin, mini golf çocuklara sunulan alanlar…

 

Ela Quality Resort, tamamen farklı tatil beklentisi olan gençleri de unutmamış ve gençler için muhteşem tasarlanmış Barteen Gençlik Kulubünü yaratmış. 13 – 17 yaş grubu gençler için özel olarak tasarlanan Barteen’de alkolsüz içecekler, müzik kutusu, bilgisayar oyunları, DJ kursları sunulanlar arasında…

 

Bu 4 kulübün her birinin başında grup liderlerinin bulunmasını başarılarının etkenlerinden görüyor kulüp yöneticileri.

 

Her yıl 30 Ağustos’ta düzenlenen Uçurtma Festivali sadece çocuklara belki de ilk kez uçurtmanın keyfinin yaşatmakla kalmıyor Kulüp, büyükleri de çocukluklarına götürüyor adeta… Gökyüzü rengârenk uçurtmalar, balonlarla kutluyor Zafer Bayramımızı… Everland Q’ya yarışma günü öncesi bir uçurtma atölyesi kuruluyor ve misafir çocuklar kendi uçurtmalarını yapıyorlar iki gün boyunca… Üçüncü gün ize yarışma zamanı… Uçurtmasını gökyüzüne bir adım daha fazla yaklaştırmayı başaran kupayı da kapıyor… 

 

Uçurtma Festivali, Kızılderili Kampları, panayırlar, doğum günü partileri, özel at çiftliği turları çocuklara sunulan farklı aktiviteler arasında elbet ama beni en çok keyiflendiren davet edildiğim amfi tiyatro şovu oldu… Her hafta bir gün kendi çocuğunuzu sahne izleme gururunu yaşatıyorlar size… E çocuklara aşılanan kendine güven, ekip ruhu duyguları da çabası… Everland Q müzikal şeklinde kurgulanan ve tüm yaş gruplarındaki çocukların katılımıyla gerçekleşen Temalı Çocuk Şovları amfi tiyatromuzda sahneye koyuyor. Koreograflar eşliğinde üç gün boyunca prova alan çocuklar eğlenceli anlar yaşıyor, yaşarken de farkında olmadan çok şeyler öğreniyor.

Zaman zaman yüzlerce çocuğu sahnede görebiliyormuşsunuz… Çocuklara ekip olma ruhunun aşılandığı bu şovlar sürekli güncelleniyor ve özel kostümlerle amfi tiyatroda misafirlere sunuluyor. Çocuğunuzu sahnede izlemenin keyfini yaşamak istemez misiniz?

Çocuklarınıza sunacağınız eşsiz bir tatil deneyimi ve tatilinizde hem ailenizin hem de özelinizin keyfini çıkartmak için Yüksek sezonda 15 saat aralıksız ve ücretsiz hizmet veren Everland Q ve dolayısıyla Ela Quality Resort vazgeçilmez adresiniz olmaya aday…

Efsanenin gerçeği

Şimdi gelelim Everland Q adına.. . Neden Everland Q? Dedim ya Ela’da hiç bir şey tesadüf değil ve her ayrıntının bir anlamı var… İskoç roman ve oyun yazarı Barrie'nin yarattığı ünlü karakter, büyümeyi reddeden haylaz çocuk Peter Pan’ın bitmeyen çocukluğunu çocuk çetesiyle, maceradan maceraya atılarak Kaptan Hook'a meydan okuyarak geçirdiği küçük adanın adı Neverland yani Varolmayan Ülke’den geliyor Everland Q adı.. Ela Quality Resort, birer birey olan çocuklar ve gençler için yarattığı bu dünyanın da başka bir yerde olmadığını adından başlayarak vurguluyor.

Son bir nokta aslında çocukların ayrıcalıkları giriş anında başlıyor derken haksızlık ettim galiba, çocukların ayrıcalıkları taa karar aşamasında başlıyor… Ne demek mi istiyorum? www.elaresort.com adresinde Everland Q’yu anlatan özel bölümü ziyaret ettiğinizde anlayacaksınız ne demek istediğimi…



Veda vakti

İbrikten akan sular misafirlerini ağırlamanın onur ve mutluluğuyla Ela gülümsemelerine karışarak yolunuz açık olsun selametle gidin Allah kazalardan belalardan korusun diyerek aracınızın arkasından dökülüyor.Dünden bugüne bir yaşam geleneğimiz olan bu ilginç veda anı Türk imgesi olarak yurdumuza gelen yabancı misafirlerimize de ilginç bir enstantane olarak yaşatılıyor.

Geleneksel ve çağdaşı zamanın imbiğinden damıtan yer diye devam ediyorum…

İşte böyle uzun lafın kısası tatilin kalbi Ela da atıyor.

Düşler gerçek gerçekler ise düş tadında yaşanan bir tatil oluyor 21.yüzyıl sarayı Ela Quality Resort Otelinde.

Yeni yazıda görüşmek üzere iyi tatiller…