BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

2019 seçimlerinde olay Meral Akşener iddiası

İyi Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener'in aday olması halinde ikinci turda muhalefetin kazanacağını iddia etti.

Abone ol

Meral Akşener'in aday olması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını iddia eden İyi Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Mevcut yönetimden memnun olmayan kitlelerin ikinci turda sandıkta ittifakı sağlayacağına ve seçimlerin muhalefet tarafından kazanılacağına inanıyoruz" dedi.

Okutan Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı'nca İstanbul'da düzenlenen "Ortardoğu Konferansı"nda konuştu.

"MERAL AKŞENER'İN ADAY OLMASI HALİNDE SEÇİMLERİN İKİNCİ TURA KALACAK"
İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Nuri Okutan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "İYİ Parti, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri büyük bir fırsattır. Yapılan kamuoyu araştırmaları sayın Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığına aday olmaması halinde Sayın Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanlığına seçilebileceğini, Meral Akşener'in aday olması halinde ise seçimlerin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı için mümkünse bütün partiler kendi adaylarını çıkarmalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adamlık peşinde olan adayın karşısındaki aday kimse o desteklenmelidir. Mevcut yönetimden memnun olmayan kitlelerin ikinci turda sandıkta ittifakı sağlayacağına ve seçimlerin muhalefet tarafından kazanılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.