BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2018 DGS ne zaman başvurular nasıl yapılacak ösym sınav takvimi

2018 DGS ne zaman başvuru tarihi ösym sınav takvimi tarafından açıklandı. Ön lisansını lisansa tamamlamak isteyen binlerce kişi ÖSYM tarafından açıklanan 2018 DGS takvimini merak ediyor. 2018 DGS sınavı ne zaman başvurular nasıl yapılacak detaylar internethaber'de.

Abone ol

Ön lisans okuyup 4 yıl öğrenimine devam etmek isteyen adayların gireceği DGS 2018 ne zaman soruları google'da aranmaya başlandı. ÖSYM tarafından ise 2018 DGS sınav takvimi açıklandı. Gelin hep birlikte DGS 2018'e bakalım. 

Dikey Geçiş Sınavı diye adlandırılan (DGS), Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans programlarından mezun olan öğrencileri bir üst program olan 4 yıllık lisans programına geçiş hakkı sunmaktadır. Her yıl belli aralıklarla düzenli olarak yapılan DGS sınavı tarihleri belli oldu. ÖSYM tarafından açıklanmaya başlayan tarihler, sınava girerek lisans mezunu olmak isteyen öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Peki DGS bu yıl ne zaman yapılacak?

DGS BAŞVURU TARİHİ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?  DGS’nin başvuru tarihleri  16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak. DGS’ye girmeye hak kazanan öğrenciler için sınav 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise 2 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olan öğrenciler, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler DGS’ye başvurabilirken, açık öğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramamaktadır. Adaylar, TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin kendi internet sitesinden sınav giriş belgelerini alabilirler.