BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24

2015 Yılında Burçları Neler Bekliyor?..

2015 yılını sizler için değerlendirdim... Yorumlarımızı öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

   2015 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?..

2015 yılını sizler için değerlendirdim... Yorumlarımızı öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ BURCU GENEL YORUM

 

Sevgili koçlar 2015 yılı aşk ve ilişkiler alanında şanslı olduğunuz yeni adımlar atabileceğiniz kariyerinizde de bazı dönüşümleri tamamlayabileceğiniz son yıllarda başlamış olan girişimlerde önemli adımlar atabileceğiniz bir yıl olabilir.

Yılı değerlendirirken kollektif gezegenlerin etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Öncelikli şans gezegenimiz Jüpiter’ den bahsedelim. Aslında Jüpiter’in etkilerini 27 Temmuz 2014’den bu yana siz hissetmeye başladınız.

Jüpiter Aslan burcunda size olumlu etkilerini, enerjilerini  göndermeye başladı. 2015 yılının 11 Ağustos’ una kadar da Jüpiter Aslan burcunda kalacak. Bu dönem içerisinde kendinizi biraz daha iyimser, pozitif hissedebiliriniz, daha girişken olabilirsiniz. Sosyal yaşamda özellikle aşk ve duygusal hayatınızda önemli şansların, fırsatların çıktığı, çocuklarla ilgili beklentilerinizin gerçekleştiği bir dönem olabilir. 11 Ağustos’tan sonra Başak burcuna geçecek olan Jüpiter yıl sonuna kadar sizi iş, kariyer ve para konularında daha fazla destekleyecek.

Burcunuzda ilerleyen Uranüs, Jüpiter ile olumlu açılar içerisinde olacağı için bu yıl  yaşamınızda bazı süprizler bekleyebilirsiniz. Bunlar hayal ettiğiniz konular olabilir veya hiç beklemediğiniz, umut etmediğiniz kavramlar da olabilir. 

Özel ilişkileriniz, kariyeriniz ve maddi durumunuzda gerçekten bazı özel fırsatların karşınıza çıktığı keyifli, hareketli bir yıla giriş yapıyoruz sevgili Koçlar.

Mart, Nisan, Temmuz ve Ekim ayları sizin için gerçekten çok önemli olabilir.

2014 yılının 23 Aralık’da disiplin gezegeni Satürn Yay burcuna geçti. 

Satürn yıl boyu Yay burcunda ilerleyecek. Retro harekette bulunduğu 16 Haziran-19 Eylül aralığında Akrep burcunun son derecelerine kısa bir süre dönüş yapacak. Bu dönemde belki yine finansal konularda bazı son işaretler gelebilir ya da kısıtlayıcı enerjilerle karşılaşabilirsiniz.

2012 yılı Ekim ayından bu yana Akrep burcunda ilerleyen Saturn sizi finansal konularda zorladı, başkalarından gelen kaynaklarınız kısıtlanmış olabilir. Vergi, sigorta, emeklilik, kredi, nafaka, miras vb. hisseli paralar ile ilgili konularda mücadeleleriniz olmuş olabilir. Yaz aylarında onların belki de son dokunuşları gerçekleşecek ve bu konulardaki yapılandırmalar tamamlanacak.

Yay burcundaki Saturn 2017 yılı sonuna kadar sizin için yaşamınızda önemli temeller oluşturmanıza, daha kalıcı adımlar atmanız ve kariyerinizi şekilllendirmenize yardım edecek. Yaşam amaçlarınız, hayata bakışınız yeniden yapılandırılabilir ve bunlar uzun vadeli olabilir. Eğer son dönemlerde bu alanlarda ihmal ve belirsizlikler varsa bu yıldan itibaren daha kararlı  ve azimli davranmalısınız.

Kişisel gelişiminiz, yüksek öğrenim, işinizle, kariyerinizle bağlantılı eğitimler, hukuksal kavramlar, din, maneviyat, uzun seyahatler, yabancı ülkeler, dış ticaret ve uzak akrabalarınızla ile ilgili konulara Satürn çeki düzen verebilir.

Bu alanlara ilgi göstermek, eksiklerinizi tamamlamak ve sorumluluklar almak için önemli bir dönemdesiniz. Satürn çalıştığınız, ihmal etmediğiniz taktirde size önemli ödüller verebilir.

Eğitiminizi tamamlayabilirsiniz, uluslararası bazı işler, ticari konular söz konusu olabilir. Seyahatler, medya, yayıncılıkla ilgili kavramlar veya hukuksal konularda Satürn, zaman zaman sizi zorlayacak; zaman zaman yeni sorumluluklar verecek; ama kesinlikle size birşeyler öğretecek ve sizi güçlendirecek.

Neptün 2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerliyor.

Neptun Balık burcunda size aşırı duygusallık verebiliyor ve bazen toplumdan uzaklaşmak, kendi kabuğunuza çekilme ihtiyacı hissedebiliyorsunuz. Özellikle yaşamınızda bir şeyler yolunda gitmediğinde bunu daha fazla hissedebilirsiniz. Ancak bu enerjilere çok fazla teslim olmamanız gerekiyor. Aksi halde aşırı fedakarlık ve kendini kurban hissetme durumları oluşabilir.

Ocak, Şubat ve Kasım, Aralık döneminde Neptün, Satürn ile sert görünümler yapacağı için bu duygular daha da yoğunlaşabilir. Hem psikolojik hem bedensel sağlık sorunlarına karşı daha tenkinli olmalı, bağışıklığınızı güçlendirecek uygulamaları aksatmamalısınız. Neptün on ikinci evinizde manevi ve ruhsal alanlara biraz zaman ayırmak için sizi destekliyor; bu alanlarda önemli açılımlar ve farkındalıklar olabilir. Bilinçaltınızdaki zararlı duygulardan kurtulmanızı sağlayacak ruhsal şifa ve arınma çalışmaları yapabilirsiniz. Neptün yaratıcılığınızı da çok arttırabilir; sanatsal konulara zaman ayırırsanız gerçekten çok yaratıcı eserler de ortaya çıkarabilirsiniz.

Uranüs ve Plüton 2011 yılından beri yaşamınızın yapı taşlarında önemli değişimler konusunda sizi zorladı. Yaşamınızdaki otorite kavramları, üstleriniz aile büyükleri veya  tamamen kendi hırslarınız ve tutkularınız nedeniyle ciddi baskılar hissettiniz. Bu yıl da artık bunun son demlerini yaşadığınızı söyleyebiliriz. Mart ayında son kez Uranüs ve Plüto kare açı yapacak ve ondan sonra birbirinden yavaş, yavaş uzaklaşmaya başlayacak. Siz de bu dönemde kariyerinizde artık önemli adımlar atabilirsiniz. 

20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığımız olayları hızlandırabilir ve bize yeni kapılar açabilir. Bu tutulmalar hem kariyeriniz, hem de iş ve özel her türlü birlikteliğinizde radikal kararlar vermeniz ve girişimde bulunmanız konusunda bu yıl sizi zaman zaman  hem zorlayacak hem destekleyecek…

BOĞA BURCU GENEL YORUM

Sevgili Boğalar 2015 yılında ev, yuva, aile konusunda şanslar sizinle olurken, finansal konularda bazı sorumluluklar almanız gerekebilir. 

Şans ve bereket gezegenimiz Jupiter 27 Temmuz 2014’ de Aslan burcuna geçmişti; bu geçişin etkilerini hissetmeye başladınız. Bu dönemden itibaren ev içerisinde, aile ile olan ilişkilerinize biraz daha mutluluk artmış olabilir. Kendinizi evde daha huzurlu, daha iyi hissediyor olabilirsiniz. Moraliniz her zamankinden biraz daha yüksek olabilir bu dönemde. Ailenizin desteğini de daha fazla hissedebilirsiniz. 

2015’ de 11 Ağustos’a kadar, Jupiter Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek; dolayısı ile evle ilgili konularda hayallerinize daha rahat ulaşabileceksiniz.

Ev, mülk, emlak almak, satmak, kiralamak, taşınmak; ev içerisinde olabilecek bazı tadilat, dekorasyon gibi kavramlar aileniz ile ilgili kurduğunuz hayalleriniz, istekleriniz Jüpiter’in desteği ile daha rahat gerçekleşebilir. Tabi ki yaşadığımız ev aynı zamanda bizim yuvamızdır. Yuva sözkonusu olunca, bu evlenmek de olabilir, çocuk sahibi olmak da olabilir.

Bu yıl evimiz ve ailemiz ile ilgili konuların biraz daha genişlediği olanakların arttığı bir dönem. Bu dönemde ev içerisinde biraz daha kalabalık olabilirsiniz. Akrabalar, aile büyükleri sizinle birlikte olabilir, nüfusunuz artabilir. Tüm bu yaşadıklarınız sizi keyiflendirecek ve mutlu edecek, manevi olarak da destekleyecektir. Özellikle Uranüs’ün, Jupiter ile yapacağı olumlu açılar bazı önemli desteklerle arzu ettiğiniz eve kavuşmanızı sağlayabilir. Aile içerisindeki sorunları bu süreçte daha rahat çözebilirsiniz. Mart sonundan itibaren Mayıs ortalarına kadar olan dönem bu etkiler daha fazla gündeminizde olabilir.

Jüpiter 11 Ağustos’dan sonra Başka burcuna geçecek ve yıl sonuna kadar Güneş’inize üçgen açı yapacak. Aşk, yaratıcılık ve çocuklar konusunda şans ve mutluluk sizinle olacak. Yaratıcılığınız çok yükseleceği için yeteneklerinizi daha rahat ifade edebilirsiniz.

Sanat ve hobilerle ilgilenmek, aşık olmak, hamilelik ve doğum gibi kavramlar söz konusu olabilir. Eylül sonundan itibaren Kasım ortalarına kadar bu enerjileri yoğun olarak hissedebilirsiniz.

Disiplin ve sorumluluk gezegeni Saturn 2012 Ekim ayından bu yana karşıt burcunuz Akrepte idi.  Bu dönemde ilişkiler ve işbirlikleri konusunda sınavlarınız ve sorumluluklarınız arttı.

Satürn 23 Aralık 2014’de Yay burcuna geçti. 2017 Aralık sonuna kadar Satürn Yay burcunda ilerleyecek. Yaz döneminde retro hareketi sırasında 16 Haziran-19 Eylül aralığında Akrep  burcunun son derecelerini tekrar ziyaret edecek. Bu dönemde ilişkiler ve işbirlikleri alanında yarın kalmış konularla tekrar ilgilenebilir son dokunuşları yapabilirsiniz.

25 Temmuz- 6 Eylül aralığında gezegeniniz Venüs Aslan burcunda retro hareket yapacak. Özellikle Ağustos ayının ilk on günü içerisinde Venüs ve Satürn arasında oluşacak gergin açı sizi ilişkiler ve özel yaşamınız konusunda biraz daha zorlayabilir. Geçmiş kavramlar, yarım kalmış ilişkiler, eski eş, ortak vb. konularla mücadeleleriniz olabilir.

Yay burcunda ilerleyecek olan Saturn bu yıl ve önümüzdeki üç yıl sizin için özellikle finansal konularda biraz daha sorumlu davranmanızı gerektirebilir. Bunlar sizin kendi kazandığınız değil, başkalarından gelen kaynaklar, hisseli paralar, paylaştığınız kaynaklar olabilir.

Örneğin emeklilik, sigorta, miras, nafaka, vergi, kredi, borçlar gibi konularda biraz daha uzun vadeli yapılandırmalar olabilir. Bu alanlarda kesinlikle ihmalkar davranmamalısınız, disiplinli olmalısınız, sorumluluklarınız yerine getirmelisiniz. Eğer ihmalkar davranırsanız Saturn sizi zaman zaman bu alanlarda sıkıntıya sokabilir.

Kollektif gezegenlerimiz Uranüs Koç burcunda, Plüton Oğlak burcunda ilerlemesini bu yıl da sürdürecek.

2012 yılında bu yana bu iki gezegen zaman zaman kare açı yaparak yaşamımızda önemli dönüşüm ve değişimler konusunda bizi zorladı. Bu süreçte siz de son yıllarda hayata bakışınızda, bazı inançlarınızda, felsefelerinizde önemli değişimler, dönüşümler yaşadınız. Farkındalığınız arttı, birçok açıdan bilinçlendiniz, kişisel gelişiminiz, eğitiminizle ilgili konulara daha farkındalıklı yaklaşıyorsunuz ve tüm bu konularda daha radikal kararlar verdiniz.

Evet Uranüs’ ün, Plüton’ nun etkileri  bu yıl da devam ediyor olacak. Özellikle yüksek öğrenim, kişisel gelişim, eğitim, manevi konular, bunun yanısıra uluslararası işler, hukuksal konularda zaman zaman üzerinizde baskı hissetseniz de bunlar aslında sizi dönüştürüyor ve geliştiriyor.

2012 yılından bu yana Balık burcunda olan Neptün bu yıl da ilerlemesini sürdürecek. On birinci evinizde ilerleyen Neptün arkadaş çevrenize, zaman, zaman çok ilginç, yaratıcı, sanatkar, ruhsal  ve mistik kişileri dahil edebiliyor. İlginç ve değişik arkadaş gruplarına girebilirsiniz, ruhsal amaçları olan ya da toplumsal konularda yardım çalışmaları yapan vakıf ve derneklere katılabilirsiniz. Sanatsal çevrelere daha fazla girebilir, bu tarz kişilerle tanışabilirsiniz. Ancak buradaki Neptün zaman zaman arkadaşlarınızla ilgili karışıklıklar, yanılgılar, kayıplar meydana getirebilir.

Özellikle bu yıl Ocak-Şubat, Kasım -Aralık döneminde Neptün’ün, Satürn ile sert açıları olacak; arkadaslar ile ilgili kayıp ve hayal kırıklıkları meydana gelebilir. Gelecek hedef ve projelerinizde belirsilik ve karışıklıklar oluşabilir. Herkese fazla güvenmeyin; özellikle maddi konularda biraz daha temkinli olmanız gerekebilir. Sizden borç alanlar geri ödemekte zorlanabilir.

Tutulmalar bu yıl Başak- Balık, Koç- Terazi hattında meydana gelecek. 20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığımız olayları hızlandırabilir ve bize yeni kapılar açabilir. 

Sağlığınıza biraz özen gösterin, kendinizi çok yormayın, günlük hayatınız, rutinleriniz, alışkanlıklarınız, iş ve çalışma koşullarınızda da zaman zaman Nisan ve Eylül değişimler yeni yapılandırmalar meydana gelebilir. Ekim sonundan itibaren Aralık ayına kadar yaşamdan daha fazla keyif alabilir, iş ve duygusal yaşamınızda başarılı olabilirsiniz…

İKİZLER BURCU GENEL YORUM

Sevgili İkizler 2015 yılında yakın çevrenizden daha fazla destek alırken uzun süreli ilişkilerinizde bazı önemli sorumluluklar yüklenmeniz gerekebilir…

Şans ve bereket gezgenimiz Jüpiter 2014 yılı Temmuz sonunda Aslan burcuna geçti ve bu yıl 11 Ağustos’ a kadar Aslan burcunda kalacak.

Jüpiter’ in Aslan burcundaki pozisyonu sizin için özellikle zihinsel konularda, iletişimle ilgili kavramlarda biraz daha destekleyici olacaktır. Bu işinizde, eğitiminizde biraz daha iletişim, algı gücünüzün yükseldiğine ve bu alanlarda fırsatlarla karşılaşabileceğinize işaret ediyor.

Öncelikle yılın ilk yarısında daha fazla seyehat edebilirsiniz; kısa ve uzun seyehatlar söz konusu olabilir. İş veya özel amaçlarla eğitime başlayabilirsniz, dil öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra yazmak, çizmek gibi kendinizi ifade edebileceğiniz konularda daha başarılı olabileceğiniz bir dönemdesiniz

Kendinizin ve işinizin tanıtımı için özellikle medya, basın, bilişim sektöründe önemli adımlar atabilirsiniz bu alanlarda bazı girişimlerde bulunabilirsiniz. Reklam, promosyon çalışmaları, web sitesi, blog yapabilirsiniz. Ticari faaliyetleriniz hareketlenebilir, iş toplantıları,seminer, fuar, anlaşmalar, sözleşmeler gündeme gelebilir. Özellikle Mart başı, Nisan ayının ilk haftaları  ve Temmuz ilk günleri bu alanlarda sürpriz gelişmeler bekleyebilirsiniz.

Jüpiter yakın çevreniz, kardeşleriniz, akrabalarınız ile ilgili konularda da daha iyimser ve şanslı enerjiler vereceği için ilişkileriniz güçlenebilir. Kardeşinizin yaşamındaki olumlu gelişmeler sizi mutlu edebilir. 11 Ağustos’dan itibaren Jüpiter Başak burcuna geçecek ve yıl sonuna kadar ev, yuva, aile konularında daha fazla destek alabileceksiniz. Ekim sonunda ev ve aileyle ilgili mutluluğunuz artabilir.

Satürn 23 Aralık 2014’de Yay burcuna geçti ve 2017 sonuna kadar Yay burcunda ilerleyecek. Bu dönemde özellikle ilişkiler konusunda sizi biraz sınayacağı için hayatınızdaki ilişkilere daha sorumlu yaklaşmanız gerekebilir. Örneğin bir ilişkiniz var ise belki evlilik karar alacaksınız. Uzun süreli sözleşmeli ilişkiler konusunda Satürn burada sizi destekleyebilir. Ortaklık, bir iş birliği olabilir ancak eğer ilişkilerinizde sorunlar yaşıyorsanız temeli sağlam değil ise veya görmediğiniz üzerinde durmadığınız bazı problemler varsa Satürn bunları daha fazla karşınıza çıkaracaktır. Burada artık daha kararlı davranmanızı bekleyecektir. Dolayısıyla bazı ilişkilerinizin de bu dönemde sonlanması söz konusu…

Uranüs Koç burcunda ilerlemesini bu yıl da sürdürecek. Uranüs 2010 yılından bu yana özellikle sosyal çevreniz, arkadaşlarınız, gelecekle ilgili hedefleriniz ve projeleriniz ile ilgili konularda zaman zaman kontrol dışı sürpriz durumlar oluşturabiliyor.

Özellikle bu yıl Mart ve Nisan aylarının başlarında Uranüs Jüpiter’ le güçlü açılar yapacağı için sürpriz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Sosyal çevreniz içerisindeki herhangi bir kişiden, arkadaşınızdan önemli teklifler alabililirsiniz. Bu daha sonra bir iş ilişkisine, işbirliğine de dönüşebilir. Aşk hayatınızda da böyle zaman  zaman süpriz durumlar söz konusu olabilir. 

Plüton  2008 yılından bu yana Oğlak burcunda ilerliyor. Sizin sekizinci evinizde yer aldığı için özellikle finansal konularda, başkaları ile paylaştığınız kaynaklarda biraz daha dikkatli olmalısınız. Sigorta, vergi, kredi, borçlar, nafaka, miras vb. konularda 2012 yıllarından bu yana daha fazla baskı hissetmiş olabilirsiniz. Plüton eş ve ortağınızın mali durumunu da değiştirmiş olabilir. 

Bu yıl Plüton-Uranüs arasında oluşan sert karenin etkisi yavaş yavaş azalacak ve etkisini kaybedecek. Sizin de üzerinizdeki baskı yavaş yavaş azalacak. Plüton büyük güç demektir ve bu yılın ikinci yarısında finansal konularda size daha fazla destek olabilir. Bu yıl özellikle Eylül sonu, Ekim ayında Plüton eş, ortak veya başka bir kaynaktan maddi yardımlar almanıza imkan verebilir. Emlak, mülk ile hayalleriniz varsa, uygun bir kredi ve finans kaynağı ile isteğinize kavuşabilirsiniz.

Neptün 2012 yılından bu yana Kariyer evinizde ilerliyor ve uzun bir süre burada kalacak. Neptün zaman  zaman kariyerinizle, hedeflerinizle ilgili karışıklıklar ve belirsizlikler yaratabiliyor. Zaman, zaman da sizi gerçekten destekliyor; burada özellikle sanatsal konular, yaratıcılığınızı gösterebileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkarıyor olabilir. Ancak Neptün’ün yanıltıcı etkilerine karşı bu yıl biraz dikkat etmeniz gerekiyor.

Şubat, Kasım ve Aralık dönemi kariyerinizle bağlantılı işbirliklerinde detayları gözden kaçırmayın ve güven duymadığınız kişilerle birlikte hareket etmeyin.

Tutulmalar bu yıl Başak- Balık, Koç- Terazi hattında meydana gelecek. 

20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Yılın ilk yarısı iş ve kariyer yaşamınız ön planda olurken, yılın sonlarında aile, ev ve özel yaşamınızda önemli yapılandırmalar meydana gelebilir.

YENGEÇ BURCU GENEL YORUM

Sevgili Yengeçler 2015 yılında maddi durumunuzda önemli gelişmeler olurken, iş hayatınızda bazı yeni sorumluluklar yüklenmeniz gerekebilir.

Şans ve bereket gezegenimiz Jüpiter 27 Temmuz 2014’de Aslan burcuna geçti ve 2015 de 11 Ağustos'a kadar Aslan burcunda ilerleyecek. Sizin ikinci ev alanınızda ilerlediği için maddi konularda sizin için daha şanslı bir dönem, iyi bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Yeni gelir kaynakları karşınıza çıkabilir. Bazı maddi sorunlarınızı çözebilmek adına daha şanslı olabilirsiniz, yardımlar alabilirsiniz. Kazançlarınız genel olarak Jüpiter , para evinizden geçerken artacaktır. 

Evet bu yıl Jüpiter Koç burcundaki Uranüs ile de olumlu temaslar yapacağı için, kariyeriniz, işiniz ve bununla bağlantılı parayla ilgili konularda bazı sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Mart - Nisan, Temmuz aylarında özellikle bukonularda daha fazla hareket bekleyebilirsiniz.

Jüpiter 11 Ağustos’tan itibaren Başak burcuna geçecek. Yılın geri kalan bölümünde ve 2016 yılının ilk yarısında yakın çevre, kardeşler, eğitim, seyahat ve ticari konular sizi daha fazla memnun edebilir.

Disiplin gezegeni Satürn  23 Aralık 2014’ de Yay burcuna geçti ve 2017 sonuna kadar Yay burcunda ilerleyecek. Bu yıl yaz döneminde retro hareket yaparken kısa bir süre 16 Haziran-19 Eylül arasında Akrep burcunun son derecelerine kısa bir geri dönüşü olacak, ondan sonra tekrar Yay burcunda ilerleyecek. Satürn Yay burcu transitinde genel olarak günlük hayatınız, iş ve çalışma koşullarınız da biraz daha fazla sorumluluk alabilirsiniz.

Satürn geçtiği alanı biraz disiplin altına alır, çeki düzen verir. Sizin de o alanları gözden geçirmeniz gerekebilir. Bu dönemde iş hayatınızda, günlük hayatınızda, evde veya ofiste aldığınız yardımlar, hizmetlerde biraz kısıtlamalar olabilir ve dolayısıyla sizin sorumluluklarınız artabilir, daha fazla yorulabilirsiniz. Bunun haricinde sağlığınıza biraz daha dikkat etmeniz gerekecek. 

Günlük hayatınız, beslenmeniz, diyetiniz, sporunuz, yaşam şeklinizde daha disiplinli hareket etmeniz gerekebilir. Yani zararlı konulardan uzaklaşmak, kendiniz için daha iyi, yararlı bir program oluşturmak ve buna disiplinli bir şekilde devam etmek Satürn'ün sizden beklediği konular olabilir.

Sağlığınızla ilgili bazı belirtiler olursa lütfen bunları da ciddiye alın, gerekli kontrollerinizi bu dönemde  yaptırın.

Koç burcunda ilerleyen Uranüs 2010 yılından bu yana haritanızın en tepesinde ilerliyor.  Bu zaman zaman kariyerinizle ilgili kontrolü zor sürpriz durumlarla sizi karşılaştırabiliyor. Plüton Oğlak burcunda 2008 yılından bu yana ilişkiler  ve işbirlikleri konusunda ya da eş veya ortağınızın kişiliğinde önemli baskılar ve dönüşümler meydana getiriyor. 2012 yılından bu yana bu Uranüs ve Plüton zaman zaman kare açı yaptığı için bu alanlardaki baskılar yoğunlaştı ve önemli değişimler dönüşümler yaptınız. İş değişiklikleri, ilişkilerle  ve eşle ile ilgili bazı önemli dönüşümler yaşamış olabilirsiniz.

2015 yılında bu iki gezegenin yine etkileşimi devam edecek. Ancak son kare açıyı Mart’ ta yapacaklar ve artık bu iki gezegen birbirinden yavaş yavaş uzaklaşacak. Sizin de üzerinizdeki o güçlü baskıdan biraz kurtulacaksınız bu dönemde, rahatlayacaksınız ve  bir kaç yıldır üzerinde uğraştığınız o değişimleri, dönüşümleri bu yıl tamamlayabileceksiniz.

Neptün 2012 yılında girdiği Balık burcunda ilerlemesini yıl boyunca devam ettirecek. Neptün burada özellikle sizin biraz daha olaylara duygusal, daha ruhsal yaklaşmanıza neden oluyor,sezgileriniz güçleniyor. Manevi konular,din felsefe, inançlar ile ilgili alanlara daha fazla çekildiğiniz bir süreçtesiniz.

Bu yıl da bunlar devam edecek. Bu alanda bir eğitim, seyahat fırsatı karşınıza çıkabilir. İş veya özel amaçlı uzun yolculuklar, manevi yönü olan kutsal yerlere yapılan seyahatler söz konusu olabilir. Hukuksal işlerinizde Neptün zaman zaman karışıklıklar ve kayıplar getirebilir. Zihniniz genelde dalgın olabileceği için bazı yasal yazışma ve sözleşmelerde hata yapabilirsiniz. Daha dikkatli ve konsantre olmanız gerekiyor.

Özellikle Kasım Aralık döneminde Satürn , Neptün karesinin etkili olduğu alanlarda işinizle bağlı seyahatler, uluslar arası işleriniz, kariyeriniz, hukuksal konularda biraz daha temkinli olmalısınız. İhmalkar davranmamalısınız, detaylara dikkat etmelisiniz. Uzun seyahatlerde sağlığınıza özen göstermeli, bulaşıcı hastalıklara karşı tedbirli olmalı, bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz.

Tutulmalar bu yıl Başak- Balık, Koç- Terazi hattında meydana gelecek. 

20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve bize yeni kapılar açabilir. Kariyer yaşamınızdaki değişimler tamamlanırken, daha fazla seyahat edebilir, yeni anlaşmalar yapabilirsiniz.

ASLAN BURCU GENEL YORUM

Sevgili Aslanlar, 2015 yılına şanslı başlıyorsunuz. Jüpiter’in desteği, şansı, bereketi, Ağustos ayına kadar sizinle birlikte olacak. Burcunuzda ilerleyen Jüpiter her bakımdan bakımdan sizi destekleyecek, koruyucu meleğiniz gibi sizi yanınızda yer alacak. İş hayatınızda, özel ilişkilerinizde çeşitli fırsatlar karşınıza çıkarabilir; yapmanız gereken bunları farkedip değerlendirmek olacaktır.

Jüpiter ile birlikte Koç burcunda ilerleyen Uranüs de size çok özel süprizler yapmaya hazırlanıyor. Uranüs 2010 yılından bu yana sizin daha özgür ve bireysel davranmanıza ve yaşamınızla ilgili daha kolay risk almanıza neden oluyor. Din, felsefe ve inançlarınızda farklı ve orjinal yaklaşımlarınız olabilir ve geleneksel değerlerden uzaklaşabilirsiniz. 

Bu yıl özellikle Mart, Nisan ayına dikkkat edin. Yurt dışı bağlantılı konular, yüksek öğrenim, eğitim, hukuksal konularda süpriz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Orjinal kişilerle tanışabilir, heyecanlı ilişkiler yaşayabilir, seyahate çıkabilir, iş girişimlerinde bulunabilirsiniz.

Eğitime başlamak için iyi bir yıldasınız; yurtdışı ile ilgili konularda jüpiter’ in desteği ile olumlu bir dönemdesiniz; bu yıl daha fazla seyahat edebilirsiniz. Jüpiter burcunuzda ilerlerken kuşkusuz özgüveninizi de çok yükseltecek. Aşırı iyimserlik ve rahatlık tembelliğe yol açabilir, buna dikkat edin. Gurur, kibir ve ego Jüpiter’in zararlı yönü olarak size zorlayabilir. 8 Nisan’a kadar Jüpiter retro harekette olacak; bu süreçte kendinizi gözden geçirip, farkındalık ve maneviyat yönünde ilerlemeler olabilir. İştahınız artabilir; özellikle yükselen burcunuz Aslan ise kilo alabilirsiniz; bu nedenle fiziksel aktivitelere önem vermelisiniz. Bu konuda kendinizi disiplin altına almanız gerekebilir.

Saturn  Aralık 2014’ de Yay burcuna geçti ve  Aralık 2017’ ye kadar burada kalacak. 16 Haziran-19 Eylül döneminde retro hareket yapacak olan Satürn kısa bir süre Akrep burcunun son derecelerine geri dönecek. u dönemde geçtiğimiz 2 yıldır zorlnadığınız ev, yuva, aile ile ilgili kavramlarda bazı son testlere sizi maruz bırakabilir.  

25 Temmuz-6 Eylül aralığında burcunuzda ilerleyen Venüs’ün retro harekette olması aile ve özel ilişkilerinize daha fazla özen göstermenizi gerektiriyor. Eski ve geçmiş kavramlar tekrar gündeme gelebilir. Bu dönemde yeni bir yatırım, alışveriş, ev, emlak, mülk ile ilgili konular ve ilişkilerde çok radikal kararlar almak doğru olmayabilir. 

Yıl genelinde ve 2017 sonuna kadar beşinci evinizde ilerleyecek olan Satürn, aşk hayatınız, duygusal yaşamınız, sahip olduğunuz yetenekler, zevkler, eğlence, çocuklar  ile ilgili konulara daha ciddi ve sorumlu yaklaşmanıza neden olabilir.

Örneğin yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz bir eğitime başlayabilirsiniz; hobilerinizi belki biraz daha disiplinli çalışarak bir ş haline getirebilirsiniz. Sanatsal konularda disiplinli davrandığınız taktirde önemli başarılar da elde edebilirsiniz.

Saturn bu pozisyonda aslında sizi destekliyor; çocuklarla ilgili bir sorumluluk olabilir. Örneğin, çocuk sahibi olmak bir sorumluluk yükleyebilir size, hamilelik, doğum gibi konular, çocuklarla ilgili kavramlar zaman zaamn sizi zorlsa da çok şey öğretebilir. Eğer bir çocuğunuz varsa onların eğitimi, gelişimi ile ilgili bazı yeni sorumluluklar alabilirsiniz.

Eğlence ve yaşamın genel zevkleri konusunda kısıtlamalar söz konusu olabilir. Disiplinli bir şekilde spor yapmaya başlayabilirsiniz. Olgun yaştaki kişilerle birlikte olmak, ciddi konularla ilgilenmek isteyebilirsiniz.

Plüton 2008 yılından bu yana Oğlak burcunda ilerliyor. Bu süreçte günlük yaşamınız, uğraştığınız işlerde bazı değişimler, dönüşümler, sağlığınızla da ilgili bazı mücadeleler içerisinde olmuş olabilirsiniz. Zaman zaman Uranüs ve Pluton’ un sert açıları 2012 yılından bu yana sizi gerçekten zorladı. Hukuksal alanlarda sınavlarınız olmuş olabilir.Sizin de üzerinizdeki baskılar biraz daha sona eriyor. 

Jüpiter’in 11 Ağustos’tan itibaren Başak burcuna geçişi maddi konularda sizi desteklemeye devam edecek. Özellikle Ekim ayında Jüpiter ve Plüton arasında oluşacak olumlu görünüm iş, çalışma ve maddi kazançlarınızda sizi destekleyebilir.

Neptün 2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerliyor sevgili Aslanlar. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar, hisseli paralar alanında Neptün zaman zaman karışıklık ve kayıplar meydana getirebilir. Ruhsal hassasiyetiniz artarken, cinsel yaşamınızda da kontrolsüz davranışlar ortaya çıkabilir.

Bu yıl Şubat, Kasım sonu ve Aralık başlarında finans ile ilgili konularda bazı stresler oluşabilir. Ancak bunlar çalışarak kazandığınız değil, kredi, miras, nafaka, vergi, sigorta vb. konularda ortaya çıkabilir.

Tutulmalar bu yıl Başak- Balık, Koç- Terazi hattında meydana gelecek. 

20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Arzu ettiğiniz seyahatleri gerçekleştirebilir, maddi kaynaklarınızı güçlendirip, güven duyabilirsiniz.

BAŞAK BURCU GENEL YORUM

Sevgili başaklar 2015 yılında manevi ve ruhsal yönden önemli farkındalıklar kazanabilir, ev ve aile ile ilgili konularda da bazı sorumluluklar alabilirsiniz.

Şans ve bereket gezegenimiz Jüpiter 2014 Temmuz ayında Aslan burcuna geçti. Jupiter bu yıl 11 Ağustos’a kadar Aslan burcunda ilerleyecek daha sonra burcunuz Başak’a geçecek. Jüpiter size birçok açıdan önemli desteklerde bulunabilir. Bir tür koruyucu meleğiniz gibi düşünebilirsiniz onu; 12. evdeki bir Jüpiter ihtiyacınız olan yardımları, bunlar gizli yardımlar da olabilir, size sunabilir, sorunlarınızı daha rahat çözüme kavuşturabilirsiniz.

Sağlık, iş ile ilgili problemlerinizi çözmek bunun yanısara manevi ve ruhsal yönden gelişim sağlamak için önemli bir yıldasınız. Biraz daha maneviyata, spiritüel kavramlara, kişisel gelişiminize önem verebilirsiniz. Bedensel veya ruhsal şifa, arınma, terapi çalışmaları yapabilirsiniz.

11 Ağustos’tan itibaren burcunuza geçecek olan Jüpiter sizin için çok daha destekleyici olacak. Onun gücünü daha fazla hissedeceksiniz, iyimser ve güvenli adımlarla hareket edebilir, iş ve özel yaşamınızda şanslı fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Jüpiter  2016 yılının 10 Eylül’üne kadar burcunuzda kalacak. Bu önemli dönemde çekingen ve endişeli tavırlarınızı bir kenara bırakıp, fırsatları değerlendirmelsiniz.

Disiplin gezegenimiz Satürn 23 Aralık 2014’de Yay burcuna geçti ve 2017 sonuna kadar burada kalacak.Yaz aylarında retro hareketi sırasında 16 Haziran-19 Eylül arasında kısa bir süre Akrep burcunun son derecelerine geri dönecek ve daha sonra Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek.

Satürn’ ün geçtiği yerde biraz daha disiplinli olmamız, sorumluluk almamız gerekir. Yaşamımızın o alanlarını gözden geçirmemiz, düzenlememiz, yeniden yapılandırmamamız gerekebilir.

Satürn Yay burcunda sizin eviniz, yuvanız, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili konulara dikkat çekecek. Burada bazı derslerle karşılaşabilirsiniz, öğrenmeniz gereken konular olabilir. Aile büyükleri özellikle yaşlı ve olgun kişiler onlarla ilgili zaman zaman sorumluluk almanız gerekebilir veya onların bazı sağlık sorunları olabilir. Bunun yanı sıra evinizle ilgili konularda biraz uzun vadeli yapılandırmalar içerisinde olabilirsiniz. Zaman zaman kendinizi biraz tedirgin, karamsar hissetmeniz de mümkün. 

Saturn dördüncü evinizden geçerken ancak sizden beklediği sorumlukları elinize aldığınızda yani aileniz ile ilgilendiğinizde, ebeveynlerinize karşı biraz daha sorumlu davrandığınızda ödüllerle karşılaşmanız mümkün.Örneğin ev sahibi olabilirsiniz; bunun yanısıra yuva kurmak, evlenmek gibi önemli değişimler de söz konusu olabilir.

Bu yıl burcunuzu etkileyecek tutulmalar da söz konusu… 20 Mart’ da Balık burcundaki Güneş tutulması, 13 Eylül’ deki Başak burcundaki Güneş tutulması sizin yaşamınızda  bazı önemli, ciddi yapılandırmalar yeni değişimler, başlangıçlar meydana getirebilir bunlar ilişkilerinizle de bağlantılı olabilir, kariyer hayatınızla da ilgili olabilir. 

Neptün  2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerlemesini sürdürüyor. 2012 yılından bu yana bu zaman zaman ortaklı işlerinizde  veya özel ilişkilerinizde bazı belirsizlikler, karışıklıklar yaratmış olabiliir. Hayal kırıklıklarıyla da karşılaşmış olabilirsiniz. Neptün uzun süre Balık burcunda kalacağı için bu yıl da zaman zaman Neptün açılarına dikkat etmeniz gerekebilir.

Özellikle Mart, Eylül dönemi ve Kasım ayının sonlarında Neptün’ün Satürn ile yapacağı açılarda ortaklıklarınızda, ilişkilerinizde daha kararlı davranmalı ya da herhangi bir girişimde bulunurken şartları biraz daha incelemelisiniz. Bazı kişiler sizi yanıltabilir, yanılgılarla da karşılaşabilirsiniz sevgili Başaklar. Ancak ciddi ilişkiler kurabileceğinizi ve yıl sonundan itibaren evlilik ile ilgili konuların daha fazla gündeminizde olacağınız da bilin. Ekim ayı sizin için çok özel ve bereketli olabilir.

Koç burcunda ilerleyen Uranüs ve Oğlak burcunda ilerleyen Plüton arasındaki sert etkileşimler 2012 yılından bu yana zaman zaman aşk, cinsellik, finans alanında baskı ve zorunlu dönüşümler yaşamış olabilirsiniz. Spekülatif piyasalar, borsa vb. yatırımlar risk yaratabilir. Ocak ve Mart ortalarında bu ik gezegenin sert açılarını yine deneyimleyeceğiz ancak daha sonra yavaş yavaş birbirlerinden uzaklaşacaklar. Bu yılın ilk yarısında Uranüs karşınıza bazı sipriz şanslar da çıkarabilir.

Herhangi bir kredi, vergi, sigorta borcunuz varsa bunları ödeyebilecek süpriz fırsatlar ve yardımlar karşınıza çıkabilir.

Özellikle Nisan ve Ekim ayları bu anlamda daha özel zamanlar olabilir.

TERAZİ BURCU GENEL YORUM

Sevgili Teraziler 2015 yılında arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizde önemli gelişmeler olurken, eğitim ve yakın çevrenizle ilgili konularda bazı sorumluluklar almanız gerekebilir.

Şans ve bereket gezegeni Jüpiter 2015 yılında 11 Ağustos'a kadar Aslan burcunda ilerleyecek.

Bu özellikle aşk hayatınız, sosyal çevreniz ve arkadaşlarla ilgili konularda sizi daha fazla destekleyecektir. Yeni kişilerle tanışabilirsiniz; çevreniz genişleyebilir, tanıştığınız kişiler size yardımlarda bulunabilir ve bu kişilerle önemli işbirlikleri yapabilirsiniz. Daha fazla sosyal organizasyona, davete katılabilirsiniz, eğlenebilirsiniz, yaşamdan keyif alabilirsiniz, yeteneklerinizi gösterebilirsiniz.

Gelecekle ilgili iyimser ve geniş düşünceleriniz olabilir, büyük projeler oluşturabilirsiniz. Ekip çalışmaları ve grup faaliyetleri size daha fazla şans getirebilir. Hayalleriniz, dilekleriniz neyse Jüpiter onlara ulaşma konusunda sizi Ağustos’ a kadar destekleyecek sevgili Teraziler. 

11 Ağustos’ tan sonra Jüpiter Başak burcuna geçince bu sefer daha içe dönük, manevi konular gündemde olacak. Ruhsal gelişim, farkındalık ile ilgili önemli açılımlar olabilir. Psikolojik ve bedensel şifa, arınma, meditasyon vb. uygulamalardan yüksek verim alabilirsiniz. Jüpiter gizli bir şekilde sorunlarınızın çözümü konusunda destek olabilir ve sizi tüm zararlı etkilerden koruyabilir.

Disiplin gezegenimiz Satürn 2012 yılının Ekim ayından bu yana Akrep burcunda sizi maddi  konularda biraz zorladı yada bu alanlarda size dersler verdi. Bu süreç içerisinde para kazanmayı ve paranın değerini öğrendiniz. Satürn 2015’ te  retro hareketi sırasında 16 Haziran -19 Eylül aralığında Akrep burcunun son derecelerini ziyaret edecek.

Bu dönemde finansla ilgili sorumluluklar olabilir ya da  yarım kalmış bazı konular tekrar gündeme gelebilir. Venüs’ün retro harekette olacağı 25 Temmuz-6 Eylül aralığında maddi konular, ilişkiler, güzellik, estetik ile ilgili kavramlarda yeni bir girişimde bulunmak doğru olmayabilir. Pahalı alışverişler, borç, alacak, kredi işlemleri, nişan, nikah, estetik operasyon vb.uygulamalar için 6 Eylül sonrasını beklemeliyiz. 

Satürn Eylül ayından itibaren Yay burcunda ilerleyerek sizin için biraz daha zihinsel konular da etkili olmaya başlayacak. Kişisel gelişim ve eğitim konularında ciddi ve disiplinli olabilirsiniz. Herhangi bir mesleki eğitim, dil öğrenme vb. konularda sistemli bir çalışma içerisine girebilirsiniz.

Satürn 2017 yılının sonlarına kadar Yay burcunda kalacak. Bu dönemde düşünceleriniz zaman zaman biraz daha ciddi, karamsar olabilir. Ama daha sorumlu davranabilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşler, komşular, akrabalarla ilgili sınavlar, bazı sorumluluklar olabilir. Ya da onlarla  ilişkileriniz biraz kısıtlanabilir. Bunun yanı sıra yazmak gibi, kendinizi ifade edebileceğiniz konularda da önemli disiplinler içerisinde olabilirsiniz. Ticari konular örneğin, bu alanlarda da uzun vadeli bazı atılımlarda da bulunabilirsiniz.

Uranüs Koç burcunda, Plüton Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek. Bu iki gezegenimiz, 2012 yılından beri sizi gerçekten çok zorluyorlar. Bu süre içerisinde yaşamınızın önemli yapı taşlarında çok ciddi dönüşümler, değişimler yaşamış, baskı altında kalmış olabilirsiniz.

Bu yıl bu gezegenlerimiz son kare açısını 16 -18 Mart’ ta yapacak ve ondan sonra artık yavaş yavaş iki gezegen birbirinden ayrılacak. Dolayısıyla üzerinizdeki baskıları da biraz azalacak.

Artık ilişkilerimiz, ev, aile yaşamımız, kariyerinizle ilgili yapılandırmalar biraz daha netleşecek bu dönemde. Tutulma döngüsü Koç, Terazi hattında ve Ay düğümlerimiz de yıl sonuna kadar Koç -Terazi hattında olacak. Dolayısıyla aslında sizin için özellikle ilişkileriniz alanında kararlar verdiğiniz, başlangıçlar yaptığınız yada değişimler yaptığınız bir yıl içerisindesiniz. Uranüs bir çok bakımdan sizi burada değişime zorluyor olabilir.

Bu yıl da 4 Nisan haftası, Temmuz başları ve 28 Eylül'den sonraki dönemde Ekim ayı özellikle ilişkileriniz, işbirlikleri, evlilik, kariyer gibi alanlarda çok daha belirgin etkiler ortaya çıkarabilir.

AKREP BURCU GENEL YORUM

Sevgili Akrepler 2015 yılında iş, kariyer hayatınızda önemli şanslarla karşılaşabileceğiniz, para ile ilgili daha fazla sorumluluk alabileceğiniz bir dönemde olacaksınız.

Şans ve bereket  gezegenimiz Jüpiter 11 Ağustos 2015’e  kadar sizin kariyer evinizde ilerleyecek. Dolayısı ile şans ve fırsatları bu alanda verecek. Biraz daha kariyerinizde öne çıkabilirsiniz, dikkat çekebilirsiniz, arzu ettiğiniz terfi, iş değişimleri söz konusu olabilir. İşiniz yoksa iş bulabilirsiniz veya arzu ettiğiniz bir mevki değişikliği olabilir. Kendi işinizi kurma konusunda daha fazla destek alabileceğiniz bir dönemdesiniz.

Aile büyükleriniz, otorite kavramları, veya çalıştığınız yerdeki üstlerinizden daha fazla destek ve yardım görebilirsiniz; dolayısı ile Jüpiter haritanızın en tepesinden geçerken sizi her alanda destekleyecek; ancak zaman zaman çok fazla özgüven verebilir; bu konuda biraz daha temkinli olmak gerekiyor. Güven, özgüven iyidir ancak ego, gurur gibi kavramlara dönüşürse zarar verici olabilir. Bu yıl daha farkındalıklı hareket etmemiz gerekiyor. 

Özellikle 25 Temmuz-6 Eylül aralığında Aslan burcunda meydana gelecek Venüs retrosu geçmişle bağlantılı iş fırsatlarını karşınıza çıkarabileceği gibi bazı ciddi sınavlar da meydana getirebilir. İhmal ettiğiniz konular, hatalarla yüzleşmeniz gerekebilir. Aşırı hırslı ve bencil yaklaşımlardan uzak durmalısınız.

Jüpiter 11 Ağustos’ tan itibaren Başak burcuna geçecek. Yılın geri kalan kısmında sosyla yaşamınızı canlandıracak ve yaşamdan daha fazla keyif alabileceksiniz. Arkadaşlar, eğlence, grup faaliyetleri, toplumsal çalışmalar size şans getirebilir. Yeni iş projeleri, hedefler oluşturabilirsiniz. Eylül sonu ve Ekim ayında gezegenler bu alanlarda sizi daha fazla destekleyecek.

Disiplin gezegeni Satün 2012 Ekim ayından bu yana burcunuzdaydı. Bu süreç içerisinde birçok zor sınavı verdiniz, biraz daha büyüdünüz, olgunlaştınız. Saturn 23 Aralık 2014’ te Yay burcuna geçiş yaptı.

2017 Aralık ayına kadar Yay burcunda kalacak olan Satürn, bu yıl 16 Haziran, 19 Eylül arasında kısa bir süre Akrep burcunun son derecelerini ziyaret edecek. Daha sonra tekrar Yay burcuna dönecek. Bu geri dönüş sürecinde bazı şeyleri gözden geçirmeniz, eksik kalmış, geçmişten gelen bazı konularla karşılaşmanız gerekebilir.

Saturn Yay burcunda ilerlerken yılın genelinde daha cok para ile ilgili konularda biraz sorumluluk almanızı gerektiriyor. Genç bir Akrepseniz belki çalışacak ve para kazanmaya başlayacaksınız, yani paranın değerini öğreneceksiniz. Zaman zaman parasal kaynaklarınızı biraz daha disiplin altına almanız gerekebilir yani harcamalarınızı biraz kısmanız gerekebilir. Bazen bu gelirlerin azalmasıyla birlikte zorunlu kısıtlamalara da neden olabilir. Yada böyle bir durum olmasa bile kendinizi maddi yönden yetersiz ve güvensiz hissedebilirsiniz.

Parasal kaygılarınız, endişeleriniz, korkularınız olabilir ve maddi konularda ciddi davranma ihtiyacı içerisinde olabiliriz. Bu yıl Şubat, Ağustos, Kasım sonlarında bu etkiler yoğunlaşabilir. 2017 sonlarına kadar para ile ilgili konularda Saturn’un bu sınavları ile karşılaşabilirsiniz sevgili Akrepler. Ancak bu dönemi iyi değerlendirirseniz maddi güvenliğiniz ile ilgili uzun vadeli ciddi yapılandırmalar da yapabilirsiniz.

2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs iş, çalışma, günlük yaşamınızda kontrolü zor , beklenmeyen durumlar yaratmış olabilir. Yanınızda çalışan, hizmet aldığınız kişilerle ilgili sürpriz durumlar ortaya çıkmış olabilir. Bu yıl da Uranüs Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek. Uranüs özellikle Mart ayının ilk haftasında iş ve kariyerinizi etkileyecek ilginç fırsatlar karşınıza çıkarabilir.

Oğlak burcundaki Plüton 2008 yılından bu yana düşünceleriniz, iletişim şekliniz ve yakın çevrenizde büyük dönüşümler meydana getirdi. Gizli, bilinmeyen, okült konulara daha fazla ilgi duyup araştırdınız, psikoloji, parapsikoloji, dedektif romanları okumuş olabilirsiniz. Ya da gizli bir konuda araştırma ve öğrenme süreci yaşadınız. Konuşma yeteneğiniz güçlendi, az konuşsanız da kelimelerinizle karşınızdaki kişiyi etkilemeyi başarıyorsunuz. 

Uranüs ve Plüton arasında oluşan kare açılar 2012 yılından bu yana günlük yaşamınız, sağlığınız, yakınlarınızla ilgili endişe yaratmış olabilir.  Bazen kardeşleriniz, bazen komşularınızla ilgili tuhaf durumlar meydana gelmiş olabilir. Bu iki gezegen bu yıl Mart ayından sonra yavaş yavaş birbirlerinden uzaklaşacaklar sizin de zihinsel baskılarınız rahatlayacak.

2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerleyen Neptün özellikle aşk hayatınızda biraz daha duygusal ve hayalperest davranmanıza neden oluyor. Romantik yaşamınız canlanmış, çocuklarla iletişiminiz güçlenmiş olabilir. Sezgileriniz ve empati yeteneğiniz arttığı için  sevdiklerinizle, çocuklarınızla konuşmadan da anlaşmanız mümkün.

Sanatsal konular ve hobiler Neptün’ün desteği ile yaşamınızda daha fazla yer alabilir. Dans, resim, müzik kursuna gidebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Bu yıl Kasım sonu Aralık ayında duygularınızı ve hayallerinizi kontrol etmelisiniz. Aşk yaşamı dışında şans oyunları ve borsa gibi spekülatif piyasalarda fazla risk almamalısınız.

Bu yıl 20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Sağlığınızla ilgili bir sorunu çözüme kavuşturabilir, gerekli tedavi, şifa çalışmalarını yapabilirsiniz. Zararlı alışkanlıkları bırakabilir, günlük yaşamınızı ve alışkanlıklarınızı yeniden düzenleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızdan, ekip çalışmalarından fayda görmeniz mümkün. Yılın son aylarında ortak amaçları olan kişilerle biraraya gelebileceğiniz bazı dernek ve klüplere dahil olabilirsiniz.

YAY BURCU GENEL YORUM

Sevgili Yaylar bu yıl Satürn’ le tanışacağınız ve onun size vereceği bazı derslerle ve sorumluluklarla olgunlaşacağınız bir yıl olabilir. Ancak Jüpiter’ in desteği de sizinle olacak. Önemli şans ve fırsatlar da karşınıza çıkacak.

Şans ve bereket gezegenimiz Jüpiter 11 Ağustos‘ a kadar Aslan burcunda ilerleyecek. Bu alanda sizi biraz daha iyimser yapabilir. Yaşama karşı daha cesur daha girişken davranabilirsiniz. Genç Yaylar  yüksek öğrenim ve akademik konularda daha şanslısınız. Ancak yarım kalmış eğitimlerini bitirmek isteyen olgun yaştaki Yaylar da eğitimle ilgili destek alabilecekler. 

Bu dönemde eğitim konularını ertelemeden tamamlayabilirsiniz.

Yurt dışı ile ilgili bağlantılı konular ,seyahatler, uzun yolculuklar alanında da çok şanslısınız. Çok fazla seyahat edebileceğiniz bir yıldasınız. Aslan burcundaki Jüpiter ve Koç burcundaki Uranüs arasında ki hareket, burcunuzla olumlu açı yaptığı için sizi seyahatler konusunda çok destekliyor.Özellikle yılın ilk döneminde Mart, Nisan,Temmuz ayında çok önemli fırsatlar karşınıza çıkabilir.  

Bunun yanı sıra medya, yayıncılık, basın, uluslarası ticaret, bilişim gibi işlerinizde daha şanslısınız. Hukuksal konularda sorunlarınız varsa bunları rahatlıkla çözüme kavuşturabilirsiniz. Önemli desteklerle , yardımlarla karşılaşabilirsiniz. Eşinizin yakınları, akrabalarıyla iletişiminiz daha rahat olabilir. Çocuklarla ilgili konular da Uranüs temasıyla beraber yine sürpriz gelişmeler getirebilir. Çocuk sahibi olmak veya çocukların eğitimiyle ilgili bazı keyifli gelişmeler, hedeflerinize ulaşmanız söz konusu. 

Jüpiter 11 Ağustos’ tan sonra Başak burcuna geçecek ve yılın ikinci döneminde de daha çok kariyer ve iş alanında  sizi destekleyecek sevgili Yaylar.

Satürn 23 Aralık 2014'te burcunuza geçti, yıl boyunca Yay burcunda ilerleyecek. Kısa bir süre yaz ayında 16 Haziran ve 19 Eylül döneminde Akrep burcunda olacak. Daha sonra tekrar Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek. Satür burcunuzda 2017 yılının Aralık sonuna kadar kalacak.

Satürn sorumluluk ve disiplin getirmesiyle ünlenmiş veren bir gezegendir. Dolayısıyla siz de yaşamınızda daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Bazı sınavlarınız olabilir. Genel olarak yaşama daha iyimser bakan bir burçsunuz, rahatınıza düşkün olabilirsiniz, sorumluluk alma konusunda da çekimser davranabilirsiniz. Ancak şimdi Satürn sizinle beraberken bu yönlerinizi törpülemeniz ve ciddi davranmanız gerekecek. İlişkiler, kariyer, ev, aile hayatınız, genel olarak yaşamınızın her alanında bazı önemli sorumluluklar karşınıza çıkabilir.

Bu transitten sonra biraz daha büyümüş, olgunlaşmış, güçlenmiş olacaksınız sevgili Yaylar.

Neptün 2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerlemeyi sürdürüyor. Uzun yıllar Balık burcunda ve sizin dördüncü evinizde kalacak olan Neptün zaman zaman iç dünyanızda aşırı duygusallık, kararsızlık yatabilir. Aile ,evle ilgili konular da belirsiz koşullar yaratabilir veya aile ilişkilerinde bazı dağılmalar söz konusu olmuş olabilir. Neptün’ün Balık burcundaki pozisyonu kariyer yaşamınızı da etkileyebilir. Bu yıl özellikle 20 Mart ve 13 Eylül sonrası Balık Başak hattında ki tutulmaların biraz daha ev, aile ve kariyer hayatınızda belirleyici olacağını söyleyebiliriz. Yer değişikliği, işle ilgili bir değişim, yaşadığınız yerle aile üyeleriyle alakalı bazı önemli değişimler söz konusu olabilir.

2008 yılından bu yana Oğlak burcunda ikinci evinizde ilerleyen Plüton bu yılda buradaki transitini sürdürecek. Maddi durumunuzda kontrol dışı olağanüstü dönüşümler meydana gelmiş olabilir. Plüton’un 2012 yılından bu yana Koç burcundaki Uranüs ile zaman zaman sert açıları oluyor. Parasal kaynaklarınızda bazı güçlü baskılar, ani kayıplar, dengesizlikler yaşamış olabilirsiniz. Bu yıl Mart ayından itibaren bu iki gezegen yavaş yavaş birbirinden uzaklaşacak sizinde maddi konulardaki kontrolünüz güçlenecek. Özellikle Eylül sonundan itibaren Başak burcuna geçen Jüpiter ile Plüton arasınddaki güçlü görünüm maddi yönden sizi kuvvetlendirebilir ve işinizden gelen gelirleri arttırabilir.

Bu yıl 20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Kariyerinizde yeni başlangıçlar yapabilir, çocuklar ve aşk ile ilgili hayallerinize ulaşabilirsiniz.

OĞLAK BURCU GENEL YORUM

Sevgili Oğlak'lar 2015 yılında maddi konularında bazı yardımlarla karşılaşırken, manevi ve ruhsal olarak önemli farkındalıklar kazanabileceğiniz bir dönemde olacaksınız. 

Şans ve bereket gezegenimiz Jüpiter bu yıl 11 Ağustos'a kadar Aslan burcunda ilerleyecek. Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter özellikle başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar, hisseli paralar, finans konularında size destekler verebilir.

Miras,nafaka, kredi, emeklilik, vergi, sigorta gibi konular daha fazla gündemde olabilir ve bu alanlarda şanslı olabilirsiniz. Örneğin arzu ettiğiniz bir mülkü satın almak için kredi bulabilirsiniz. Koç burcunda ilerleyen Uranüs’ le Jüpiter arasındaki açılar da destekleyici olacağı için, özellikle Mart ve Nisan başında bu alanda bazı  fırsatlar karşınıza çıkabilir. Bunun yanı sıra bazı sağlık sorunlarınızı şifalandırabilir, psikolojik ve ruhsal konularda  gelişmeler yaşayabilirsiniz. Jüpiter sekizinci evinizde ilerlerken aşk ve cinsellik alanında mutluluğunuz artabilir.

11 Ağustos’ tan sonra Jüpiter Başak burcuna geçecek ve sizi eğitim, seyahatler, yayıncılık, yurt dışı bağlantılı konular, hukuksal alanlarda biraz daha fazla  desteklemeye başlayacak. İşinizle bağlantılı, medya, yayıncılık, uluslararası ilişkilerde daha fazla girişimlerde bulunabilirsiniz.

Disiplin gezegeni Satürn yıl boyu Yay burcunda ilerleyecek. Yaz aylarında 16 Haziran-19 Eylül aralığında retro hareketi sırasında Akrep burcunun son derecelerini tekrar ziyaret edecek. Daha sonra Yay burcuna geçecek ve 2017 Aralık sonuna kadar kalacak.

2012 Ekim ayından bu yana Satürn Akrep burcunda sizi özellikle sosyal yaşamınızla, arkadaşlarla ilgili konularda test etti. Bu alanda zaman zaman kısıtlamalarla, zaman zaman sınavlarla karşılaştınız. Satürn arkadaş ilişkilerinizi, grup faaliyetlerinizi ve gelecekle ilgili hedef ve projelerinizi düzenledi, çeki düzen verdi. 

Satürn Yay burcunda iken onikinci evinizde olacak. Burası dış dünyadan geri planda kalan bir tür inzivaya çekildiğimiz bir evdir. Bu dönemde dış dünyadan kendinizi biraz soyutlayabilir, iç dünyanıza yönelebilirsiniz. Ruhsal ilerleme ve farkındalık için bu dönemi maneviyata yönelerek geçirebilirsiniz. bazen bu toplumdna soyutlanma zorunlu olarak da yaşanabilir. Psikolojik sorunlarun oluşması, kendinizi yalnız, terkedilmiş, kurban pozisyonunda hissetmeniz mümkün. Bu dönemde yaşamınızda bazı düzenlemeler yapabilirsiniz, sizin için gerekliliği kalmamış kavramları yaşamınızdan tamamen çıkarabilirsiniz. Dinlenmek için, ruhsal ve bedensel bazı sağlık  konularıyla ilgilenmek için uygun bir dönem olabilir. Satürn bu üç yılın sonunda Yay burcundan çıktıktan sonra sizin burcunuza gelecek; çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde yeni başlangıçlar içerisinde olabilirsiniz sevgili Oğlaklar .

Öncü burçlarda ilerleyen Uranüs ve Plüton’ un hareketleri sizin için 2011 yılından bu yana yaşamınızda çok sert etkiler oluşturmuş olabilir. Koç burcundaki Uranüs 2010 yılından bu yana dördüncü evinizde ilerliyor. Yaşamınızda bir çok önemli değişimler yarattı. Köklerinizden uzaklaşmış, ailenizden ayrılmış olabilirsiniz. Bu dönemde daha bireysel hareket etmeye başladınız, ev değişimleri, yer değişiklikleri yaşadınız. 

Plüton 2008 yılından bu yana burcunuzda ilerliyor ve 2024 yılına kadar da kalacak. Plüton düyük dönüşümlerin gezegenidir. Dolayısıyla sizin de yaşamınızda sizi zorlayan dışsal olayalar yaratarak kimliğinizi yeniden yapılandırıyor.  Hem duygusal hem zihinsel alanda ölüp ölüp diriliyorsunuz diyebiliriz. Bu transit bittikten sonra  siz artık tamamen değişmiş, yenilemiş olacaksınız; tabii yaşamınızda… 

Uranüs ve Plüton arasındaki kare açılar 2012 yılından bu yana sizi önemli değişimler, dönüşümler konusunda zorladı ve bunlar bu yıl da devam edebilir. Kariyerde ve yaşadığınız yerde önemli değişimler yaşadınız. Kimi Oğlaklar sağlıkları ile ilgili zorlandı, kimi Oğlakların evlilikleri ve ilişkileri dönüştü. Bu yıl 16-18 Mart’ ta bu iki gezegen son kez kare yapıcaklar. Ondan sonra artık birbirlerinden yavaş yavaş uzaklaşacaklar.

Dolayısıyla üzerinizdeki baskılar biraz azalmaya başlayacak. Bu yıl da son iki yıldır başlamış bazı önemli değişimlerin son dokunuşları söz konusu olabilir. Ocak, Mart ve Temmuz ayları sizin için yorucu olabilir. Ancak yaşadığınız büyük, güçlü hareketlerden, stresli durumlardan uzaklaşıp, bu yılı daha sakin geçirebilirsiniz ve son yıllarda yaşadığınız değişimleri, yeni yapılandırmaları biraz daha sağlamlaştırmaya çalışabilirsiniz sevgili Oğlaklar.

2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerleyen Neptün zihinsel yapınızı ve düşüncelerinizi etkiliyor. Daha içe dönük, duygusal olabilirsiniz. Çevrenizin etkisinde kalabilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınızla ilişkilerde dağılmalar, çözülmeler olabilir. Bazı konularda yanlış karar vermeniz ve yanılmanız mümkün. Çoğu zaman unutkanlık ve dalgınlıktan yakınabilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız anlaşmalar ve sözleşmelerde çok daha fazla dikkatli olmalı, yanılgı ve aldatılamalara karşı önleminizi almalısınız.

Bunun yanısıra sezgileriniz güçlenebilir, sanatsal yeteneğiniz artabilir. Edebiyat,sanat yazma ile ilgili konularda başarılı olabilirsiniz. Esin ve yüksek ilham ile yaratıcı fikirler ortaya çıkarabilirsiniz. 

Bu yıl özellikle Neptün’ün Satürn ile yapacağı açılarda Şubat ve Kasım sonları ve Aralık ayında zihniniz dalgın ve yanılgılara açık olabilir. Endişe, korku ve kararsızlıklar panik atak vb. psikolojik sorunlar ortaya çıkarabilir.  Aldanma ve aldatılmaya daha açık olabilirsiniz. Eğer kronik sorunlarınız varsa daha dikkatli olmalısınız. Seyahatlerde özellikle su ve deniz yollarında bazı engel ve sorunlar ortaya çıkabilir. Manevi yönü olan kutsal yerlere ziyaretleriniz olabilir. Bu yıl manevi ve ruhsal çalışmalar zihinsel dengenizi korumanıza yardımcı olabilir.

Bu yıl 20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Kariyerinizde ve özel yaşamınızda bir süredir başlamış olan köklü değişimleri tamamlayabilirsiniz.

KOVA BURCU GENEL YORUM

Sevgili kovalar 2015 yılı sizi ilişkiler ve ortaklılar konusunda desteklerken sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ve ekip çalışmalarında bazı sorumluluklar almanızı gerektirebilir. 

Şans ve bereket gezegenimiz Jüpiter 11 Ağustos’ a kadar Aslan burcunda, karşıt burcunuzda  olacak. Dolayısı ile yıla şanslı başlıyorsunuz. İlişkiler, iş birlikleri, evlilik gibi konularda desteklendiğiniz bir dönemdesiniz; bu yıl rahatlıkla sözleşmeli ilişkiler, uzun vadeli ilişkilerde atılımlarda bulunabilirsiniz.

Koç burcunda ilerleyen Uranüs, Jüpiter ile olumlu açı yapacağı için, sürpriz ilişkiler karşınıza çıkarabilir. Aslında bunların etkilerini  geçtiğimiz Temmuz sonundan bu yana hissetmeye başladınız.

Bir çok Kovanın yaşamında ilişkiler alanında böyle önemli gelişmeler olmuş olabilir. Ağustos’ a kadar bu şanslar devam ediyor olacak. Özellikle Mart ve Nisan ayının ilk haftaları Jüpiter Uranüs gezegenlerinin sürpriz ve şanslı enerjileriniz daha fazla hissedebilirsiniz.

2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs yaratıcılığınızı arttırıyor, çok ilginç fikirler üretebiliyorsunuz. İletişim gücünüz gerçekten çok güçlü, seyahatler konusunda da şanslısınız. Özellikle yurtdışı seyahatler, uzun mesafeli seyahatler veya bazı eğitim fırsatları karşınıza çıkabilir. Arzu ettiğiniz bazı özel eğitimlere ulaşabilirsiniz; işinizle bağlantılı bilişim, internet, bilgisayar, uzay, astroloji, havayolları, uçaklar vb. konularda daha fazla bilgi alışverişi ve hareket söz konusu olabilir.

11 Ağustos’ tan sonra Jüpiter Başak burcuna geçecek ve finansal konularda daha fazla yardımını alacaksınız. Örneğin bir borcunuz varsa bunu daha rahat ödeyebilirsiniz, kredi istiyorsanız bulabilirsiniz, başkalarından destek görebilirsiniz; bunlar prim, nafaka, miras, sigorta, emeklilik gibi konular olabilir. Özellikle kendinizi maddi konuda garantiye alabilmek için bu alanlarda girişimlerde bulunabilirsiniz veya sonuçlar alabilirsiniz. 

Evliyseniz eşinizin gelirleri artabilir; ortağınızdan daha fazla destek bulabilirsiniz, cinsel hayatınız güçlenebilir, ruhsal yönden daha fazla gelişim elde edebilirsiniz.

Bazı ruhsal ve bedensel şifa çalışmaları, tedaviler için de yılın ikinci yarısında sekizinci evinizdeki Jüpiter sizi destekleyebilir. Eylül sonları ve Ekim ayı bu bahsettiğimiz konularda fırsatların karşınıza çıkması mümkün.

Disiplin gezegenimiz Saturn yıl boyunca Yay burcunda ilerleyecek. 

16 Haziran-19 Eylül arasında retro hareketi sırasında Akrep burcunun son dereceleriniz tekrar ziyaret edecek. Son 2 yıldır Satürn kariyer evinizde size çok sorumluluk yüklemiş olabilir. Sizi çok zorladı, sıkı bir çalışma içerisindeydiniz. Bu süreçte kariyerinizi belki yeniden inşa ettiniz, yeni yapılar kurdunuz. Geri dönüşü sırasında bu alanlarda son kontrolleri yapabilirsiniz, ya da eski konularla tekrar ilgilenmeniz, gözden geçirmeniz gerekebilir. Ağustos ilk haftası kariyeriniz ile ilgili eski konuları, ortak çalışmaları ve işbirliklerini test edecek gelişmeler söz konusu olabilir ve bu sizi biraz zorlayabilir.

Satürn 2017 yılı Aralık sonuna kadar Yay burcunda ilerlerken sosyal çevreniz konusunda biraz sorumluluk yükleyecek size. Gruplar içerisinde önemli sorumluluklar alabilirsiniz, bir ekip çalışmasında bulunabilirsiniz örneğin bazı vakıf, dernek gibi yerlere üye olabilirsiniz. Bunun yanısıra arkadaşlarınızla ilgili zaman zaman bazı kısıtlamalar da olabilir, bu dönemde belki arkadaşlarınızı ve ilişkilerinizi gözden geçireceksiniz. Sağlam olanlar daha güçlü bir şekilde devam edebilir, bazı arkadaşlarınızla ilişkileriniz azalabilir yada zorunlu olarak kısıtlanabilir.

Bazı arkadaşlarınızın sorunları olabilir, onlara destek olmanız gerekebilir. Yaşamla ilgili hedeflerinizde, projelerinizde daha sorumlu daha disiplinli çalışmanız gerekebilir bu dönem içerisinde sevgili kovalar.

2008 yılından beri Oğlak burcunda ilerleyen Plüton onikinci evinizde bilinçaltı ve ruhsal deneyimleri çok yoğun yaşadığınız, geçmiş acı ve hatalarla yüzleşip, kendinizi sorguladığınız bir süreci yaşatıyor. 2012 yılından bu yana Koç burcundaki Uranüs ile kare açı yapan Plüton düşüncelerinizi ve fikirlerinizi, iletişim tarzınızı tamamen değiştirmiş olabilir. Bir yandan da evrensel kozmik bilinçle  kurduğunuz güçlü bağ farkındalığınızı hızla arttırıp, olağanüstü, ilginç fikirler üretmenize de neden oluyor. Bu fikirleriniz hem sizi hem de yakın çevrenizi değiştirebilir. Sizinle birlikte yakın çevreniz de dönüşüyor diyebiliriz.

2012 yılından bu yana Balık burcunda ilerleyen Neptün zaman zaman maddi durumunuzda bazı karışıklıklar, belirsizlikler yaratıyordu.

Neptün biraz sisli, puslu bir gezegendir ve önümüzü görmeyi zorlaştırabilir. Neptün uzun yıllar Balık burcunda kalacağı için dönem dönem buradaki etkilere dikkat etmemiz gerekecek. Bu yıl içerisinde özellikle Satürn’ ün Neptün ile yaptığı sert açılar nedeniyle Kasım -Aralık aylarında maddi konularda temkinli olmamız gerekebilir.

Bu yıl 20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Ekip çalışmalarında liderlik yapabileceğiniz,  projelerinizi, hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir yıldasınız. İhtiyaç duyduğunuz arkadaş desteğine, işbirliklerine ve maddi yardımlara da ulaşabilirsiniz…

BALIK BURCU GENEL YORUM

 

Sevgili Balıklar 2015 yılında kariyer yaşamınızda bazı yeni sorumluluklar yüklenirken, ikili ilişkilerinizde çeşitli fırsatlarla da karşılaşabilirsiniz.

Şans ve bereket gezegenimiz Jüpiter 11 Ağustos’ a kadar Aslan burcunda ilerleyecek. Bu dönem içerisinde özellikle günlük yaşamınız, iş ve çalışma koşullarınızda size destek olabilir.

Örneğin evde veya ofiste yardımcı bir eleman bulabilirsiniz. Bu günlük sorumluklarınızı biraz üzerinizden alabilir. Bunun yanı sıra sağlığınızla ilgili bazı problemler varsa, bunları daha rahat çözüme kavuşturabilirsiniz. İşinizle bağlantılı bazı seyahatler, eğitim fırsatları karşınıza çıkabilir.

11 Ağustos’ tan sonra Jüpiter Başak burcuna geçecek ve ilişkiler alanında sizi desteklemeye başlayacak. Yılın bu döneminde herhangi bir özel ilişki, evlilik, iş ortaklığı gibi konularda daha şanslı olacaksınız, önemli fırsatlar karşınıza çıkabilir. 

Disiplin gezegenimiz Satürn  23 Aralık 2014’de Yay burcuna geçti. Satürn 2017 Aralık ayına kadar Yay burcunda kalacak. Bu üç yıllık süreçte kariyer hayatınızda önemli yeni yapılandırmalar olabilir. Saturn geçtiği alanı kontrol eder, disiplin altına alır. Burada gerekli olan kavramları tutar, geliştirir, gereksiz olanları da eler, onları hayatınızdan çıkarabilir. 

Satürn transitlerinde  zaman zaman sıkılsanız da, çeşitli derslerle karşılaşsanız da büyük öğretmen Satürn’ ün size öğretmek istediği konular vardır; siz derslerinizi öğrenip sınavı geçene kadar sizi zorlayabilir. Şimdi Kariyer yaşamınızda sorumluluklar, öğrenmeniz gereken konular olacak.Bu süreçte belki mevkiniz biraz yükselecek, bunun etkisi ile tabii ki sorumluluklarınız da artacak. Bunun yanı sıra toplum önündeki statünüz, kariyerinizli ilgili yeni yapılandırmalar da olabilir.

Örneğin bir evlilik de size sorumluluk yükleyebilir, çocuk sahibi olmak da sorumluluk yükleyebilir. Aile büyükleri, yaşamınızdaki otorite kavramları bu bazen bir anne, baba olabilir ya da beraber, yanında çalıştığınız üstünüz, patronunuz olabilir ya da devlet gibi daha yüksek otorite kavramları olabilir; onlarla lgili bazı sınavlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu dönemi atlattığınızda kariyerinizde de biraz daha güçlenmiş olacaksınız. Kendi işinizi de kurabilirsiniz, yüksek mevkilere de gelebilirsiniz ya da kariyerinizde bazı sonlanmalar, emeklilik gibi durumlar da yaşayabilirsiniz.Bu yıl başlayan etkiler üç yıl devam edecektir sevgili Balık’lar… 

2012 yılında Balık burcuna geçen Neptün uzun süre burcunuzda olacak. Neptün manevi ve ruhsal yönünüzü, sezgilerinizi çok güçlendiriyor. Yüksek ilham ile artistik, sanatsal yetenekleriniz de tavan yapmış olabilir. Sanat ile ilgileniyorsanız, sanatçıysanız hayatınızın verimli bir dönemindesiniz; önemli eserler ortaya çıkarabilirsiniz. Sanatçı olmasanız bile içinizde sanata karşı duyarlılık artacaktır. Resim, müzik, dans, fotoğraf benzeri çalışmalara zaman ayırabilirsiniz. Bu şekilde Neptün enerjisini dengelemiş olursunuz. 

Neptün duyarlılığınızı çok arttırdığı için aşırı romantik beklentilere yol açar ve bu size acı verebilir. Zaman zaman duygusal yaşamınızda karışıklıklar da olabilir. Aşırı idealist hayalci tavırlarınız bazı hayal kırıklıkları, kayıpları da ortaya çıkarabilir. Bu durumda içe kapanma, kendini kurban hissetme, feda etme gibi aşırı duygusal tepkilere dikkat etmek gerekiyor.

Bağımlılıklar, zararlı alışkanlıklar da Neptün etkisiyle aşırıya kaçabilir. Maneviyat ile ilgilenmek ruhsal dengenizi korumanıza yardımcı olabilir. Bu yıl Mart, Kasım, Aralık ayları sizin için daha hassas etkiler ortaya çıkabilir. Özellikle kariyer yaşamınızda adım atarken hayalperest davranmamalısınız.

Plüton 2008 yılından bu yana Oğlak burcunda ilerleyerek arkadaş çevrenizinde ciddi dönüşümler yaratmış olabilir. Bu dönemde çok güçlü, karizmatik kişilerle tanışmış olabilirsiniz. Ya da arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizin baskısı ve bazen manipülatif davranışları ile karşılaşmış olabilirsiniz. 

2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs para evinizde bulunduğu için maddi alanlarda kontrolü zor, sürpriz durumlar karşınıza çıkarmış olabilir. 20120 yılından bu yana zaman zaman kare açı yapan Uranüs ve Plüton bazen arkadaşlarınız nedeniyle, bazen yanlış projeler ya da spekülatif piyasalarda ani para kayıpları meydana gelmiş olabilir.

Bu yıl 16-18 Mart arasında Uranüs Plüton kare açısını son kez deneyimleyeceğiz ve artık bu iki gezegen birbirlerinden yavaş yavaş uzaklaşacaklar. Sizin de sosyal çevreniz ve maddi konularda üzerinizdeki baskılar azalabilir ve dengenizi koruyabilirsiniz.

Bu yıl 20 Mart- 4 Nisan, 13 Eylül, 28 Eylül’de meydana gelecek Güneş ve Ay tutulmaları yaşadığınız olayları hızlandırabilir ve size yeni kapılar açabilir. Evlilik ve işbirlikleri ile kariyerinizi ve genel statünüzü yeniden yapılandıracağınız, maddi durumunuzda değişimlerin olabileceği bir yıldasınız.

2015 yılı Burç yorumlarımız ile ilgili diğer yazılarımız ve ayrıntılı videolara web sitemizden ulaşabilirsiniz...

Astrolog Demet BALTACI