BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL

20 bin öğretmen ataması MEB'den son dakika açıklaması

Öğretmen atamaları son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. İsmet Yılmaz 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Öğretmen atamaları son dakika haberini bekleyen öğretmen adaylarını sevindiren haber Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. İsmet Yılmaz, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak sorusuna da yanıt verdi. İsmet Yılmaz öğretmen atamaları tarihinin önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.

20 bin öğretmen ataması yapılacak öğretmen atamaları son dakika haberi milli eğitim bakanı ismet yılmaz'dan geldi

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.       

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2017 NE ZAMAN OLACAK?

İsmet Yılmaz öğretmen atamaları ne zaman olacak sorusuna kesin bir yanıt vermedi ancak hafta başında MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamayı dikkate alırsak 2017 öğretmen atamaları şubat ayında yapılamayacak. Şubat 2017 öğretmen atamaların ilişkin MEB Müsteşarı Tekin, “Öğretmen ataması olacaksa da Şubat’a yetişmez” demişti.

ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞVURU VE MÜLAKAT SÜRECİ

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilana çıkılmasının ardından öğretmen atamaları başvuru süreci başlayacak. Başvurular değerlendirildikten sonra branşlardaki ihtiyaca göre 60 aday mülakata çağrılacak. Mülakatların ardından da 20 bin öğretmen sözleşmeli olarak atanacak.