BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
MEDYA

1980 bildirisini okuyan TRT spikeri iki darbeyi kıyasladı

12 Eylül 1980 tarihindeki askeri darbenin bildirisini okumak zorunda kalan eski TRT spikeri Mesut Mertcan, 'O zaman halka ateş açan tanklar yoktu' dedi.

12 Eylül 1980 darbesinde akıllara kazınan darbe bildirisini radyodan okuyan ve şu an Adana Huzurevi’nde yaşamını sürdüren TRT eski spikeri Mesut Mertcan, İHA’ya açıklamalarda bulundu. 1980 yılında, olaylardan habersiz, bir telefonla evinden alınan ve darbe bildirisini okumak için Ankara Radyosu’na götürülen Mesut Mertcan, "Çalışanlara çok kibar bir dille, ’TSK yönetime el koydu. Telefonu olmayan bir odada istirahat edin’ denildi ve bize çaylar ikram edildi. Çok kibarlardı. Her şey saygı içerisindeydi. Halka ateş açan tanklar yoktu” ifadelerini kullandı.
Yaşadığı darbe sürecini 15 Temmuz girişimiyle kıyaslayan Mertcan, "Stüdyonun kapısının önünde silahı 2 asker vardı. Başladım okumaya. Şimdi bu döneme bakıyorum. O dönemin gerekçesi vardı.


Cumhurbaşkanı seçilmemişti. Meclis toplanamıyordu. Terör almış başını gidiyordu. Her gün bir sağdan bir soldan ya da karşılıklı ölümler vardı. Bugün böyle bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bakanlar Kurulu üyeleri görevlerinin başındalar. Demokratik düzendeyiz" şeklinde konuştu.


İşte Mesut Mercan'ın anlattıkları...

Sitene Ekle
Etiketler