BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04

19 Mayıs sevinciyle...

Bugünkü yazımı büyük bir sevinçle yazıyorum. Çünkü bugün 19 Mayıs... Türkiye Cumhuriyeti için en önemli ve değerli tarihlerden bir tanesi...

Bugünkü yazımı büyük bir sevinçle yazıyorum. Çünkü bugün 19 Mayıs... Türkiye Cumhuriyeti için en önemli ve değerli tarihlerden bir tanesi. Böyle bir güne bir kere daha ulaştığımız için mutluyum. Bugünün önemini biliyor ve oralı olmuyorsanız, buna bir şey yapamam. Ancak ben bilmeyenler için yazmak zorunluluğunu hissediyorum.

Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs'ı aynı zamanda 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutluyoruz. Atamızın gelecek nesillere verdiği değer ve önem ne kadar güzel vurgulanmış. 23 Nisan çocuklara, 19 Mayıs ise gençlere armağan edilmiştir. Yani geleceğe yatırım yapılmış ve onlara ne denli kıymetli oldukları anlatılmıştır. Atatürk gelecek nesillere: 'Sen küçüksün konuşma. Sen gençsin ama sözün sana gelmesine daha çok var. Sus bakalım.' demediği için bu denli büyük bir liderdir. Daha doğrusu onu bu denli büyük yapan özelliklerinden sadece biridir.

Birinci Dünya Savaşında durum bizim için kötüye gitmeye devam ediyordu. Samsun ise düşman devletler için önemli bir stratejik noktaydı. Samsun ele geçirilirse; hem Karadeniz bölgesi üzerinden Anadolu'ya geçiş kolay olacak hem de Karadeniz'i gemilerle rahatça kontrol etme imkanı sunacaktı. Öyle ki, 9 Mart 1919'da İngilizler Samsun'a askeri birlik çıkardılar. Bölgeye güvenilir ve yetenekli bir komutanın atanması gerekiyordu. İşte o komutan Mustafa Kemal Atatürk'tü. Ülkenin içerisinde bulunduğu duruma çok üzülen ve bir şeylerin yapılması gerektiğini düşünen bu komutan, Samsun'a ayak bastığı anda talihimiz dönmeye başladı. Samsun'a ayak basış, tüm ülkenin el ele vererek bağımsızlık için yek vücut savaşmasını mümkün kılan aşamaların ilk adımıydı.

İç Anadolu'ya sıkışmış gibi görünen Türk halkı, önderinin etrafında birleşerek düşman devletlere karşı dururken hiç tereddüt etmedi ve cesaretinin karşılığını, bağımsızlığını elde ederek aldı. İşte bu yüzden her seferinde iyi ki bu topraklarda doğmuşum diyorum. Ve iyi ki, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider bize nasip olmuş.

Şimdi ise Atamızı, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi ve bize bu günleri armağan eden herkesi saygıyla anıyorum. 19 Mayıs'ı mutluluk ve heyecanla kutlayabilmem için beni bir kez daha bugüne eriştiren rabbime şükrediyorum...