BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz'da 'kafası kesilen asker' efsanesi

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, 15 Temmuz'da sokaklara dökülen sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeye karşı çıkanların ileri sürdüğü iki olayı köşesinde yazdı.

Abone ol

Darbe girişimini bastırmaya katılan sivillerin eylemlerine ilişkin yargı muafiyeti getirilmesi tartışma konusu oldu. KHK'nın ilgili düzenlemesinin ucu açık olduğu görüşü dile getirilse de hükümet, maddenin net olduğunu ve düzenlemenin sadece 15 ve 16 Temmuz'u kapsadığı görüşünde.

İlgili düzenlemeye karşı çıkanlar ise darbe girişimi sonrası çok konuşulan fotoğrafları gündeme getirdi. Tartışmaya katılan Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, kafası kesilen asker iddiasının palavra olduğunu söyleyip yazısında şu ifadeleri kullandı:

DEAŞ İNFAZI FOTOĞRAFI: "Bu hikayeye dair iki görsel kullanılıyor.. Biri 2013 yılında Suriye’deki çatışmalar sırasında çekilmiş, Emin Özmen’in ‘DEAŞ infazı’ fotoğrafı.. Diğeri de “Kafası kesilerek öldürüldü’ denilerek sosyal medyada paylaşılan, Burak Salıvermez isimli bir gence ait görsel.. İkisi de palavra anlayacağınız.. Yani buradan ekmek çıkmaz.. Amma ben size FETÖ’cü darbeci teröristlerce katledilen çocukların her birinin nasıl şehit edildiğini anlatsam, herhalde gözünüze bir daha uyku girmez.. (Gram insanlığınız varsa tabii).. Aralarında kafası kopan da var, bedeni tank paleti altında paramparça olan da.. Ama o insanların aileleri, bu hikayeleri her okuduğunda, o geceyi defalarca yeniden yeniden yaşadıkları için, ‘250 şehidimiz var’ deyip geçiyoruz hızla.. Evet başı kesilen asker yok o geceden. Ama 15 Temmuz şehitleri arasında çok daha feci şekilde can veren çocuklar var. Duymak ister misiniz hikayelerini?

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı

Hükümetten KHK'yla ilgili yeni açıklama! Hukuki dayanağı yok