BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

105'lik çınar torununun torununu gördü

48 torun, 101 torun cocuğu, 5 de torununun torunu olan 105 yaşında ki Selbi nine uzun yaşamın sırrını anlattı

Abone ol

Erkizan Mahallesi'nde oğlu, gelini ve torunları ile yaşayan Selbi Teker, 30 yaşında evlendirildiğini ve bu evliliğinden 9 çocuk dünyaya getirdiğini belirterek, 75 yıllık evliliği süresince 48 torun, 101 torun çocuğu, 5 de torununun torunu olduğunu söyledi.

Günün büyük bölümünü torununun torunları ile geçirdiğini vurgulayan Selbi nine, ara sıra isimlerini hatırlamakta güçlük çektiği torunları arasında hiçbir ayrım yapmadan hepsini aynı oranda sevdiğini ifade etti.

UZUN YAŞAMANIN SIRRINI AÇIKLADI

Uzun yaşamasındaki sırrı, çocuk yaştan itibaren her öğünde yediği tek çeşit yemekle bağdaştıran Teker, geceleri yatmadan önce de mutlaka bir bardak süt içtiğini dile getirdi.

Süt ve süt ürünlerini bol bol tükettiğini ve 105 yıllık yaşantısı süresince sadece birkaç kez doktora gittiğini anlatan Selbi nine, ''Günde üç öğün yemek yerim ve hiçbir öğünde bir çeşitten fazla yemem. Devamlı soğuk suyla yıkanır, geç uyur fakat erkenden uyanırım. Tuzlu, acılı ve yağlı yemeklerden de kendimi uzak tutarım'' dedi.

Her yıl Ramazan ayında orucunu düzenli olarak tuttuğuna, namazını da aksatmadan kıldığına değinen Selbi Teker, evin tek çocuğu olması nedeniyle sürekli ev ve tarla işlerinde çalıştığını, bunun da zinde kalmasındaki en büyük etken olduğunu kaydetti.